EU vedtager omstridt telelogning

De europæiske teleselskaber skal fremover lagre oplysninger om tele- og datatrafik i mellem et halvt år og to år. EU-Parlamentet mener, at lagringen vil fremme terror-bekæmpelsen i Europa.

Fremover skal alle de europæiske teleselskaber gemme data fra al tele- og internettrafik.

Sådan lyder den klare besked fra EU-Parlamentet, der netop har godkendt en EU-lov, der skal tvinge teleselskaberne til at gemme data fra telefonopkald og internettrafik i mellem seks måneder og to år.

Det drejer sig om oplysninger om tid og sted samt om modtager og afsender og altså dermed ikke selve indholdet af samtalen.

Ideen er, at lagringen af oplysningerne kan være med til at begrænse terrorisme.

Vedtagelsen af den særdeles omstridte lov har været undervejs i længere tid, og menneskerettigheds-organisationer og it- og telebranchen har tidligere protesteret højlydt mod planerne og har indsamlet mange tusinder underskrifter.

Vedtagelsen af EU-loven har imidlertid reelt været en formalitet, i det der i et stykke tid ikke har været større uenighed om beslutningen.

Mulighed for kompensation

Ifølge den vedtagne EU-lov har de enkelte regeringer mulighed for at kompensere teleselskaberne for de ekstraudgifter, som lagringen medfører.

Det har især været terror-bomberne i London 7. juli, der har fået de 25 EU-lande op ad stolene med det nuværende britiske formandskab i spidsen.

EU-politikerne mener, at øget overvågning og registrering af data kan føre til, at terror-angreb opklares, inden de bliver udført.

Teleselskaber: For lang tid
Sammenslutningen af europæiske teleoperatører mener, at perioden med lagring af oplysninger bør være væsentligt kortere end to år.

Desuden er sammenslutningen meget bekymret over bestemmelserne over lagring af internettrafik og e-mail.

- Operatørerne vil være nødt til at rekonfigurere deres netværk markant, siger talsmand Thierry Dieu til Bloomberg.

EU-planerne kommer parallelt med den danske regerings terrorpakke, der lægger op en markant skærpelse af blandt andet tele-overvågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere