Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mathiesen fra Nykredit årets CIO 2006

49-årige Lars Mathiesen fra Nykredit er Danmarks bedste it-leder netop nu og modtager derfor prisen som Årets CIO 2006. Nutidens dygtige it-ledere har fokus på forretningsstrategierne.

For første gang nogen sinde sættes der navn på den fremmeste og dygtigste CIO og it-leder i Danmark.

Det er den 49-årige Lars Mathiesen, direktør for koncernudvikling og IT i finanskoncernen Nykredit, der kan smykke sig med titlen Årets CIO.

Kåringen repræsenterer et opgør med den klassiske opfattelse af it-chefen som en tekniker med forstand på koder og kasser.

Dagens it-leder på topniveau er forretningsstrategen, der formår at anvende it offensivt i forretningsudviklingen – uanset om det i øvrigt er en privat eller offentlig virksomhed, viser analyserne bag kåringen af Danmarks dygtigste it-leder, som Computerworld, SAS Institute og IDC Nordic står bag.

Tæt sammen med koncernledelsen

Per Andersen, formand for juryen og administrerende direktør hos IDC Nordic, fremhæver Lars Mathiesens evne til at arbejde tæt sammen med Nykredits øvrige koncernledelse og evne til at gennemføre store it-projekter.

– Der blev skabt en helt ny kanal til markedet, og projektet blev gennemført yderst professionelt med store positive økonomiske konsekvenser for virksomheden. Det viser netop det, vi gerne vil have frem ved denne kåring: At it spiller en afgørende strategisk rolle i mange virksomheder, forklarer Per Andersen.

Grundig udvælgelsesproces bag kåringen

Valget af Lars Mathiesen sker på baggrund af en omfattende udvælgelsesproces.

På baggrund af meget detaljerede indstillinger, valgte juryen fire nominerede til posten. Efterfølgende interviewede juryen kandidaterne, deres nærmeste ledere og repræsentanter fra deres ansatte.

Lars Mathiesen, i øvrigt kommende formand for Dansk IT, vil bruge kåringen til at sætte fokus på, at it ikke længere skal ses som en særskilt disciplin.

Hos Nykredit har han bevist, at resultaterne viser sig, når it smelter sammen med omverdenen.

- Vi ser mange innovative måder at udnytte teknologien på, men hver gang teknologien skal udnyttes, skal der presses på. Eksempelvis er der udfordringer med den Digitale Signatur. Teknologien er der – funktionelt og teknologisk – men vi skal presse på for at folk kommer til at bruge det, siger han.

Øgede effektiviteten med 30 procent

Lars Mathiesen er uddannet cand. oecon. ved Aarhus Universitet, og blev i begyndelsen af 1980’erne ansat i Nykredits afdeling i Århus.

Han var en af hovedarkitekterne bag Nykredits daværende pengeinstitut-samarbejde.

Senere stod han i spidsen for Nykredits satsning på ejendomsmæglermarkedet og i slutningen af 1990’erne fik han medansvar for Nykredits nye satsning på privatkundemarkedet, herunder bankvirksomhed.

I 2002 smeltede Nykredits udviklingsfunktionen sammen med it.

Udfordringen med at forene forretningsfolk og it-folk lykkedes for Lars Mathiesen, der samtidig øgede effektiviteten med 30 procent.

Den officielle kåring af Lars Mathisen som Årets CIO 2006 finder sted på en stor konference om succesfuld it-ledelse i Tivoli i København 7. juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere