Intel lukker Giga i Danmark

Efter en uges spekulationer bekræfter Intel endegyldigt, at selskabet med årets udgang lukker sin danske produktion af optiske komponenter. Dermed forsvinder de sidste rester af it-eventyret Giga fra Danmark. 50 ingeniører mister jobbet.

Intel har efter en uges spekulationer besluttet sig og lukker med årets udgang sin danske produktion af optiske hastigheds-komponenter.

Dermed forsvinder den sidste rest af it-eventyret Giga fra dansk jord blot seks år efter, at Intel købte det danske selskab for næsten 10 milliarder kroner.

Ud af de omkring 130 medarbejdere i Danmark beskæftiger halvdelen sig med udviklingen af højhastigheds-komponenter. De mister alle deres job.

Skal have nye jobs

Ifølge Intel vil de nu blive hjulpet af de procedurer, som selskabet har til at hjælpe fyrede folk videre enten internt eller i andre virksomheder.

- Der er så mange dygtige ingeniører i den optiske produktion, at man sagtens kan forestille sig, at de vil blive tilbudt andre jobs i Intel. Men det bliver jo så i udlandet, siger Tommy Rydendahl, talsmand for Intel.

Intel - der er verdens største producent af computerchips - bibeholder de øvrige afdelinger i den danske afdeling. De inkluderer blandt andet HR, support, salg, it og finance.

- Vi er endnu ikke helt afklarede med, hvad der skal ske med disse funktioner. Det vil vi komme nærmere ind på senere, siger Tommy Rydendahl.

Flytter produktion til billige lande

Lukningen sker, fordi Intel i stedet satser på prisbillige lande i fjernøsten og mellemamerika til produktionen af optiske højhastigheds-komponenter.

- I disse områder får vi mere ud af produktionen. Man kan sige, at lukningen er en del af Intels løbende omkostnings-optimering. Vi kigger jo hele tiden på alt hvad vi laver, siger Tommy Rydendahl.

Intel købte danske Giga i 2000 for 9,4 milliarder kroner, hvilket med et slag gjorde en række nøglemedarbejdere med direktør Finn Helmer i spidsen meget velhavende. Også NKT og Dansk Kapitalanlæg profiterede godt på salget.

- Er de 9,4 milliarder kroner, som Giga betalte for Intel for få år siden, spildt?

- Nej, bestemt ikke. Giga har været en rigtig god investering. Gigas patenter og produkter er jo gledet ind i Intels portefølje. Men nu glider det altså ud af Danmark, siger Tommy Rydendahl.

Intel lukkede for få uger siden for sit designcenter i Skotland, ligesom selskabet tidligere i år mistede den direktøren for den danske forretning, Richard Lassen. Han blev erstattet af moderselskabets Gary Kershaw.

Omsætningen i det danske selskab har ellers ikke fejlet noget i de senere år, hvor den danske udviklingsafdeling blandt andet har stået for udvikling af nogle af selskabets mest avancerede chipset. Det sikrede sidste år angiveligt Intel i Danmark en omsætning på næsten 200 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere