ITB: Sander spiller hasard med it-branchen

It-branchen mangler allerede nu it-kandidater, og derfor spiller videnskabsminister Helge Sander (V) hasard med hele branchen, når han vil tvinge det succesrige IT-Universitetet til ændringer. Det mener organisationen IT-Branchen.

Videnskabsminister Helge Sander (V) spiller hasard med it-branchens fremtid, når han lægger op til at tvangsfusionere IT-Universitetet med Københavns Universitet.

Det mener administrerende direktør for organisationen IT-Branchen, Jakob Lyngsø.

- Vi står i en situation, hvor it-branchen har behov for flere it-kandidater, og så spiller man ud med en plan, der forringer vilkårene for IT-Universitetet, der på få år har vist sig i stand til både at tiltrække et stort antal studerende og til at uddanne meget kvalificerede it-kandidater. Det virker meget underligt, siger Jakob Lyngsø.

Nye planer i København

Lyngsø understreger, at han har stor sympati for Københavns Universitets ambitioner på it-området, men han hæfter sig ved, at de endnu ikke er ført ud i livet.

- Indtil videre kan vi kun se, at der er stadig færre, der søger ind, og stadig færre, der gennemfører en it-uddannelse på Københavns Universitet, siger Jakob Lyngsø.

- Den dag, Københavns Universitet producerer lige så mange it-kandidater som IT-Universitetet, kan man overveje en fusion. At gøre det nu vil efter vores opfattelse føre til samlet set færre it-kandidater, og det vil være katastrofalt, siger han.

Jakob Lyngsø mener, at det ikke vil være realistisk at overveje en fusion før om fem og sandsynligvis nærmere ti år.

Ingen konkrete udmeldinger

Computerworld har siden regeringens plan for den nye struktur på universitetsområdet blev præsenteret i sidste uge forsøgt at få videnskabsminister Helge Sander (V) til at forklare visionerne bag en fusion af IT-Universitetet og Københavns Universitet.

Det vil ministeren gerne snakke med Computerworld om, men han har desværre ikke tid, oplyser Helge Sanders særlige rådgiver Niels Hovmand. Han henviser i stedet til en pressemeddelelse, som Videnskabsministeriet udsendte fredag eftermiddag.

Pressemeddelelsen indeholder ingen konkrete udmeldinger om it-området, men videnskabsminister Helge Sander understreger i meddelelsen, at det nye danmarkskort for universiteterne er "udarbejdet i tæt kontakt med institutionerne."

IT-Universitetets rektor Mads Tofte blev ellers noget forbavset, da ministeren med udspillet i sidste uge fastholdt en tidligere udmelding om, at IT-Universitetet skal fusioneres med Københavns Universitet.

Nyt it-universitet

Mads Tofte har selv argumenteret for, at IT-Universitetet i stedet bør erstattes af et nyt landsdækkende it-universitet, der skal rumme al dansk it-forskning og alle videregående it-uddannelser.

Fremtiden for universitetet ligger endnu ikke fast. IT-Universitetet er en af syv institutioner, hvis fremtid indgår i fortsatte drøftelser frem til 15. september.

Det fremgår imidlertid af regeringens udspil, at "regeringens sigte er, at IT-Universitetet fusioneres med Københavns Universitet."

Videnskabsminister Helge Sanders fastslår i fredagens pressemeddelelse, at "tilbagelænet modstand mod forandringer ikke fører dansk forskning og uddannelse frem i det internationale førerfelt."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere