Programmer til lyd og billede

Vi har løbet vores download-sektion igennem for programmer til lyd og billede, og fundet seks små stykker shareware til det digitale underholdningsalter. Vi byder på en dvd-ripper, et kendt codec, en avanceret video-afspiller, en lyd-afspiller med et anderledes look og meget mere.

Video

Der var engang, hvor lyd og billede på hjemmefronten var eksklusivt forbeholdt colortossen og det engang så feterede hifi-alter, hvor skiver skulle vendes om på halvvejen - tro det eller la' vær. For slet ikke så mange år siden kom computeren ind i billedet, den såkaldte multimediecomputer. I dag er der ingen der anvender multimedie-præfikset længere, dertil er computerens rolle som underholdningsmaskine alt for ordinær.

Vi har kigget vores download-sektion igennem for interessante shareware-programmer, som kan give lidt ekstra på underholdningsfronten.

Video
Xmpeg
Xmpeg er en dvd-ripper, altså et program, der kan aflæse en dvd-film og gemme en kopi på computerens harddisk. Derefter kan filmen gemmes i det kompakte DivX-format. Programmet er ikke det allernemmeste at have med at gøre, men til gengæld er det muligt at finjustere opsætningen. Derudover tager det et godt stykke tid at rippe skiverne, så man er bedst stillet med en kraftig computer og masser af tålmodighed.

DivX Pro Video Bundle
DivX 5 er den seneste version af det velkendte codec. DivX er ofte lidt ufortjent blevet koblet sammen med pirateri, fordi codec'et (compression/decompression) har været ganske udbredt blandt piratkopister. Men codec'et kan nu også bruges til ganske lovlydige formål, for eksempel til at komprimere hjemmevideo skudt med DV-kameraet.

Et codec i sig selv gør nu ikke noget - man skal også have noget software, der benytter codec'et. Til Windows' eget videoformat, AVI, holder styresystemet selv øje med hvilke codecs, der er installeret, så når man gemmer video i AVI-formatet, kan man vælge DivX som codec. En tidligere artikel på PC World Online gennemgår DivX og måder, som codec'et kan anvendes på.

Zoom Player
Denne afspiller er en afløser for Windows' indbyggede Media Player. Som navnet antyder, kan Zoom Player zoome, endda med forskellige værdier på langs og på tværs. Derudover kan man helt eliminere overscan, hvis for eksempel man bruger et tv-kort eller et grafikkort med tv-udgang.



Vil du vide mere om shareware og freeware?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.

Lyd

Virtuosa Phoenix
Virtuosa er en brugervenlig afspiller, der indeholder funktioner til cd-ripping, playlister og konvertering af mange standarder, for eksempel MP3, WMA. Den kan også brænde cd'er, bruges til fremstilling af cd-omslag, og meget mere. Et flot og intuitivt program.

Winamp
Winamp er klassikeren inden for MP3-afspillere, og programmet er kun blevet mere populært med tiden. Den nyeste version byder på bedre Win9X DirectSound kompatibilitet, Ogg Vorbis understøttelse, og ved hjælp af plug-ins kan et utal af lydformater understøttes. Og så kan den også bruges som netradio.

StreamRipper32
Og mens vi nu er ved det med radio, så lad os præsentere StreamRipper32, som kan optage sange fra internet-radiostationer, der benytter Shoutcast-teknologien. En rigtig smart funktion ved StreamRipper32 er, at programmet er i stand til at håndtere den sang-information, som transmitteres samtidig med lydsignalet. På den måde kan man automatisk gemme de sange man hører i radioen på harddisken som enkelte MP3-filer med de rigtige sangtitler som filnavn.

Research: Søren Hagemann-Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere