Danske pirater vil lære unge at fildele

For få unge kan finde ud af at fildele. Derfor vil danske pirater nu vil lære kunsten fra sig. Ellers risikerer vi en teknologisk afgrund mellem de unge, frygter Piratgruppen.

Der er for få unge, som kan finde ud af at fildele, mener de danske Piratgruppen.

Organisationen frygter, at der er ved at opstå en teknologisk afgrund mellem de unge, som fildeler og dem, som ikke kan finde ud af det.

Ifølge Piratgruppen er løsningen indlæring.

Derfor sætter organisationen nu en kampagne i værk, som med klistermærker på skoler og uddannelsessteder skal reklamere for piratgruppens side icopy.dk, hvor unge kan lære at mestre fildelingens kunst.

86 procent fildeler

Børnerådet offentliggjorde tidligere i år en undersøgelse, som viste, at op mod 86 procent af danske unge synes, at fildeling er i orden, mens næsten 80 procent havde prøvet det.

Alligevel mener Sebastian Gjerding, talsmand for Piratgruppen, at for få unge kan fildele.

- Mange fildeler i forvejen. Men vi har fundet ud af, at rigtig mange unge ikke kan finde ud af at det. Og det synes vi, er rigtig synd. Samtidig er det også synd, at skolernes it-undervisning ikke bruger fildeling. For det er en fantastisk teknologi, siger Sebastian Gjerding.

Der er en teknologisk afgrund mellem dem, som kan og dem, som ikke kan fildele.

- Det er især kvinder, der spørger, hvordan man fildeler, og de burde kunne følge den guide, som vi nu har lavet, fortæller Sebastian Gjerding.

Ifølge Sebastian Gjerding er det ikke op til Piratgruppen at lære de unge, hvad der er lovligt eller ulovligt ved fildeling.

- Det er ikke formålet at lokke unge mennesker til noget som helst. Vi lærer dem bare at bruge teknologien, og så er resten op til dem selv, siger han.

Gråzone

- Jeg har ikke nogen speciel opskrift. Hele internettet er en stor gråzone. Det er svært at skelne mellem lovligt og ulovligt materiale – både på Pirate Bay og Google, siger Sebastian Gjerding.

Derfor opfordrer Piratgruppen fildelerne til at kontakte Kulturministeriet, hvis de tror, at de er kommet til at downloade noget ulovligt.

Ifølge Sebastian Gjerding opfordrer Kulturministeriet selv til denne praksis.

Piratgruppen vil på hjemmesiden lære de unge, hvordan man fildeler på de mest alminidelige måder.

Siden forklarer således fremgangsmåden både ved hjælp af den udbredte Torrent-teknologi og MSN Messenger.

Samtidig håber Piratgruppen ved hjælp af 20.000 klistermærker på skoler, gymnasier og handelsskoler at starte en debat om fildeling.

Håbet er, at lærere og elever vil diskutere fildelingens spørgsmål i timerne.

- Det vigtige er at løfte debatten op over spørgsmålet om lovlighed, så det handler om teknologiens muligheder for distribution og adgang, siger Sebastian Gjerding.

Falske præmisser

Hos Pladebranchens organisation IFPI mener man at piraterne rejser debatten om fildeling på falske præmisser.
Det fortæller Jesper Bay, som er foreningens marketing direktør.

- Piratgruppen påstår at behovet for hjemmesiden skyldes at plade- og filmselskaberne siger at fildeling er ulovlig. Det er noget sludder. Vi ser tværtimod en masse muligheder i lovlig fildeling, siger Jesper Bay.

Han peger på, at der eksempelvis i USA er flere selskaber som har indgået aftaler med fildelingstjenester. Men problemet er ifølge Jesper Bay, at langt størstedelen af den fildeling der finder sted, er ulovlig.

- Derfor tager vi afstand fra dette websted, fordi oplysninger om hvad der er lovligt og ulovligt er gemt alt for langt væk. Og så tror vi at børn og unge i værste fald kan komme galt af sted i forhold til lovgivningen, siger Jesper Bay.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere