Trafiklyspædagogik skal booste nethandel

65 procent af danske net-shoppere fortryder handlen, inden de når frem til kassen. De frygter for betalingssikkerheden. Amerikanske Verisign vil øge tilliden i nethandlen med nyt pædagogisk sikkerhedscertifikat.

Simpel trafiklyspædagogik skal synliggøre betalingssikkerheden på internetbutikker og dermed få danskerne til at handle mere over nettet - i hvert fald hvis det står til det amerikanske internetsikkerhedsfirma Verisign.

12. december åbner Verisign – det er verdens største udbyder af sikkerhedscertifikater på nettet – nemlig for, at internet-butikkerne kan købe sig til et nyt og langt mere synligt sikkerhedscertifikat, der skal slå det fast med syvtommersøm, at man her handler trygt og sikkert som net-shopper.

Trafiklys og pædagogik

Det nye såkaldte Extended Validation (EV) SSL Certificate bygger på trafiklyspædagogikken.

Lyser adresselinjen i din browser således op med baggrundsfarven grøn, er alt i skønneste orden på den pågældende netbutik og man kan roligt taste kontonummeret på kreditkortet ind.

Er baggrundsfarven derimod rød, skal man hurtigst muligt pakke kreditkortet væk og lukke siden ned.

Toner den gule farve frem, skal internetbutikken underkastes et ekstra check.

Den nye standard er afstemt sammen med andre udstedere af sikkerhedscertifikater og understøttet af de største browsere, ikke mindst Microsofts nye IE7 og Firefox.

- Vi kan konstatere, at flere og flere forbrugere er skræmte over at handle på nettet. Det skyldes efter vores vurdering de mange sager om svindel og phishing (falske websider, at lokker kontooplysninger ud af folk, red.) på nettet. Vi har ønsket at synliggøre betalingssikkerheden på nettet endnu mere, siger salgs-direktør Harry Fuchs fra Verisign.

65 procent opgiver

At nethandlen forbindes med usikkerhed understreges af en ny undersøgelse foretaget af TNS/Gallup.

Den viser, at hele 65 procent af danske online-shoppere har opgivet at gennemføre en handel på nettet, fordi de oplevede en mangel af sikkerhed og tillid til at det gik rigtigt for sig.

58 procent mener det er vigtigt, at der er en eller anden form for mærkning eller blåstempling af internetbutikkerne.

Undersøgelsen kommer paradoksalt nok på et tidspunkt, hvor alle rapporter melder om rekord omsætning i nethandlen.

For eksempel vurderede foreningen af danske internethandlende (FDIH) forleden, at detailomsætningen på nettet stiger med 30-40 procent i år.

De forudsigelser kender man også hos Verisign.

- Vores påstand er, at vækstraterne på nethandlen ville være endnu større med en mere synlig sikkerhedscertificering, siger Harry Fuchs.

- Problemet er, at netbutikkerne ikke ved, hvad de går glip af. Det er ikke som cykelhandleren rundt om hjørnet, der selv kan se, hvor mange der går ud af butikken uden at købe noget. Det kan man vide i en netbutik, siger han.

FDIH overrasket

Advokat og internetekspert Martin von Haller Grønbæk, der er medlem af FDIHs bestyrelse, er overrasket over Verisigns undersøgelse.

Han oplever ikke, at folk i større omfang er bange for betalingssikkerheden på nettet.

Men det nye certifikat hilser han velkommen.

- Jeg synes, at det er en fremragende ide at synliggøre sikkerheden med et nyt pædagogisk certifikat. Vel at mærke, hvis mærket ikke er knyttet til en bestemt udsteder af certifikater og kun kan bruges sammen med en bestemt browser. Det skal være et åbent for alle, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere