Danskerne betaler mest for bredbånd i Norden

En ny rapport fra telestyrelserne i de nordiske lande viser, at de danske forbrugere må lægge flest kroner for at komme på nettet.

Det er meget muligt, at Danmark kan bryste sig af en markant udbredelse af bredbånd, men de danske forbrugere får så sandelig også lov til at betale for gildet.

Det viser en ny rapport, som stammer fra telestyrelserne i Danmark, Norge, Sverige og Finland, "Broadband prices in the Nordic countries in 2006."

I rapporten sammenlignes priserne for de tre bredbåndshastigheder 512 Kbps, 2 Mbps og 8 Mbps.

Konklusionen er ikke til at tage fejl af, for ved alle tre hastigheder må de danske forbrugere punge ud med markant større beløb, end det er tilfældet for forbrugerne i Sverige, Norge og Finland.

Danskernes regninger størst

Rapporten viser, at mens en opkobling på to Mbps i Danmark koster 40-75 euro (300-570 kroner) om måneden alt efter hvilken udbyder, man vælger, så skal svenskerne kun betale 22-30 euro (170-230 kroner og nordmændene 42-48 euro (320-360 kroner)

Situationen er den samme, hvis man ønsker en forbindelse på otte Mbps.

Her må danskerne betale over 100 euro hos den dyreste udbyder, mens den højeste pris i Norge er på 60 euro, det samme er tilfældet i Finland, mens den højeste pris i Sverige er på blot 40 euro - det er vel at mærke billigere end den billigste otte Mbps-opkobling i Danmark.

Udviklingen går rette vej

I rapporten nævnes dog samtidig, at der i Danmark er sket markante prisfald i løbet af 2006, specielt hvad angår bredbåndsforbindelser med båndbredder over to Mbps.

Den seneste tids positive udvikling bekræftes af IT- og Telestyrelsens nyeste prispjece fra november 2006, der viser, at prisen på det billigste ADSL-abonnement med en hastighed på 512 Kbps i november 2006 var faldet 26 procent i forhold til samme tidspunkt året før.

I samme periode faldt prisen på det billigste ADSL-abonnement med en hastighed på 2 Mbps med 13 pct.

Ifølge den nye rapport er Danmark det land blandt fire nordiske lande, der har den højeste bredbåndsdækning og udbredelse af bredbånd. Det har dog indtil videre ikke betydet, at Danmark også er konkurrencedygtig, hvad angår priserne på bredbånd.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister med skarp pen og interesse for arbejdsmiljø

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere