Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det vælter frem med designermedier og nichemedier

Klumme: Hvordan skal man som medie og annocør forholde sig til, at alle i dag kan lave deres eget medie, og at medierne er alle steder.

Marshall McLuhan er kendt for sin teori “The Medium is the Message” – mediet er budskabet.

Og i mange år har det været en anerkendt allegori – i hvert fald i medieforsknings-sammenhæng.

Men med et væld af nye medier er spørgsmålet, om det stadig holder.

Medierne opfylder nemlig hver især forskellige behov hos os som modtagere, og det afspejler sig i medieudbudet.

I dag kan man for eksempel modtage DR’s og TV2’s programmer på tv, tekst-tv, radio, DAB, WAP, mobiltelefonen, iPod, computer, via kabel eller satellit.

Media on the move

Så er der også medierne, som gør rejsen hyggeligere, for eksempel Urban og Metro­Xpress, og de bliver snart suppleret med direkte mobilt tv og podcasting.

Media-on-the-move er for alle travle mennesker, der gør rejsetid til nyttetid.

De lokale medier og relationsmedier giver mig en følelse af at høre til et bestemt område eller klan.

Nordjyske Medier er et rigtig godt eksempel på en medievirksomhed, som har forstået at udnytte dette behov til fulde.

De kommer til mig i Nord­jylland, når jeg vil, og hvor jeg vil. Og når de laver businessmagasiner, er det primært til forretningsmanden i Nordjylland.

De tager medansvar for regionens udvikling og dækker både de store og de små begivenheder i livet.

Ud over de lokale medier vælter det også frem med designermedier, medier hvor vi som brugere co-creater og laver lige præcis den versionering, der passer til os for eksempel gennem blogs eller personlige forlag på nettet.

I disse medier fortæller vi en historie om os selv, og hvem vi er. Second Lifes kæmpe succes er et godt eksempel på denne trend.

Nicher supplerer designermedier

Niche-medier supplerer designermedierne og etablerer sig både på nettet og i form af trykte magasiner, der hver især går målrettet og fokuseret til værks.

De opfylder et behov hos os om identitet og en følelse af at høre til en gruppe – en gruppe der ikke er knyttet til et geografisk område men til en aktivitet eller interesse.

Den form for interessebåret indhold finder man også i stigende grad på tv og kabel.

Madkanaler fra BBC, rejsekanaler fra Lonely Planet og bilkanal fra LandRover. Disse medier suppleres af blogs, hvor alle kan komme med deres egen holdning.

Teorier holder ikke længere

Så i dag, hvor alle i princippet kan lave deres eget medie, og hvor medierne er alle steder, holder Marshall McLuhans teori ikke længere.

Det er snarere blevet ”the message is the medium” end ”the medium is the message”.

Og udfordringen er, hvordan man som både medie, annoncører og bruger skal forholde sig til det.

Det stigende antal af medieplatforme betyder for eksemple ikke, at man bare per automatik kan genbruge indhold fra et medie til et andet, uanset om man er annoncør eller medie.

I medieverdenen har man i mange år kaldt denne udvikling for Crossmedia og bevidstløst versioneret redaktionelt stof fra en medieplatform til den anden.

Dette ville svare til at Richard Branson satte sine folk fra pladebutikken til at lave flyselskab, fordi de udkommer under det samme brand.

Og det dur ikke, fordi alt indhold skal tænkes på mediets modtagelsesmæssige præmis og ikke på hvad, der afsendelsesmæssigt er mest hensigtsmæssigt.

Det handler i høj grad om at skabe relevans og autencitet.

Og om at forstå hvilket indhold, der interesserer og henrykker folk og at forstå hvilken type indhold, der passer til hvilket medium.

Trine Nielsen er direktør i KonceptFactor.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere