Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Helge Sander udpeger fremtidspanel

Videnskabsministeriet fejrer sine første 2.000 dage med at nedsætte et fremtidspanel. Der er ingen deciderede it-folk med i panelet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har i dag udpeget et såkaldt fremtidspanel, der skal stå for de fremtidige visioner i it-Danmark.

"Vi markerer i dag Videnskabsministeriets første 2.000 dage - og jeg er glad for at kunne sige: Varen er leveret - men nu skal der sættes nye mål! Nye visioner, der skal sætte kursen for de kommende 2.000 dage," lyder det i en pressemeddelelse fra Videnskabsministeriet.

Helge Sander vil afsløre panelet på VTU2000-konferencen i København i dag, hvor han sammen med en række udvalgte personer fra den danske it-verden vil skue tilbage på de hidtil opnåede resultater og visionerne for fremtiden.

Skal udpege udfordringer

Fremtidspanelet skal inden årets udgang udpege de største udfordringer for Videnskabsministeriet i de næste 2.000 dage.

"De vil tænke visionært og kreativt og har aldeles frie rammer til at gøre det. Jeg finder det helt afgørende, at vi har nogle kyndige folk til at føre debatten videre og komme med gode idéer ude fra," lyder det i it-ministerens pressemeddelelse.

Hensigten med det nyudpegede panel er at levere et visionært bidrag til debatten om den
fremtidige politik inden for forskning, innovation, teknologi og universitetsuddannelser.

Løsninger via drøftelser

Og panelet skal nå frem til sine resultater igennem drøftelser.

"Det er ikke nødvendigvis færdige løsninger, panelet skal beskæftige sig med. De skal derimod pege på de afgørende målsætninger og visioner for fremtiden," siger Helge Sander.

Ingen it-personer i panelet

Der er ingen deciderede personer fra den danske it-verden, hvor deltagerne kommer fra en bred vifte af funktioner i den private og offentlige sektor.

De otte personer i panelet er:

Lars Nørby Johansen – formand. Han er tidligere administrerende direktør hos Group4Securicor med cirka 360.000 medarbejdere. Lars Nørby Johansen er også formand for Danmarks Vækstråd.

Soulaima Gourani, tidligere vinder af Berlingske Nyhedsmagasins titlet: Talent2004 og Rising Star 2004. Hun har tidligere været ansat i Hewlett-Packard, Maersk Data (IBM) og Udenrigsministeriet.

Charlotte Sahl-Madsen, direktør for Danfoss Universe. Tidligere direktør for LEGO s VisionLab og museumsdirektør for Glasmuseet i Ebeltoft.

Jørgen Ørstrøm Møller, Visiting Senior Research Fellow, ISEAS, Singapore. Tidligere dansk ambassadør i blandt andet Singapore.

Klaus Mølmer, centerleder og professor i kvanteoptik og atomfysik ved Aarhus Universitet. Modtager af Videnskabsministeriets EliteForsk-pris på en million kroner i 2006.

Søren Bo Nielsen, professor i nationaløkonomi ved CBS, tidligere medlem af Det Økonomiske Råds formandskab (1999-2003). Søren Bo Nielsen forsker i blandt andet skattesystemer.

Johannes Riis, forlagsdirektør på Gyldendal. Medlem af bestyrelsen for Aarhus Universitet. Har deltaget i en række udvalg og råd, herunder Videnskabsministerens arbejdsgruppe om uddannelser til fremtidens kultur og oplevelsesøkonomi.

Katrine Worsaae, forskningslektor ved Marinbiologisk Laboratorium, Københavns Universitet. Hun modtog Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforskerpris i 2006.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helge Sander angående panelets fattighed på it-personligheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere