Bono-selskab køber 25 procent af Palm

Den private venturefond Elevation Partners, hvis ejerkreds tæller U2-forsanger Bono, har købt 25 procent af PDA-producenten Palm for knap 1,8 milliarder kroner. Som en del af salget indtræder to tidligere Apple-chefer i Palms bestyrelse.

For 1,8 milliarder kroner har den private investeringsfond Elevation Partners overtaget 25 procent af den kuldsejlede pda-producent Palm.

Det skriver News.com.

Palm har længe været udpeget af analytikere som et oplagt købsemne, og virksomheder som Nokia og Motorola er blevet nævnt som interesserede købere.

Tidligere Apple-chefer overtager

Som en del af salget indtræder tre nye medlemmer i bestyrelsen, mens Eric Benhamou og D. Scott Mercer forlader selskabet.

De erstattes af Roger McNamee, samt de to tidligere Apple-direktører Fred Andersen og Jon Rubenstein, der er ny bestyrelsesformand i Palm.

Rubenstein har en fortid som leder af iPod-divisionen hos Apple, som han forlod i 2005.

Også Fred Andersen har en fortid hos Apple, hvor han som økonomichef var en af de personer, der måtte forlade teknologivirksomheden i kølvandet på optionsskandalen, der stadig spøger i virksomheder som Apple og Dell.

Palm kan stadig spille en rolle

Til News.com giver den nye bestyrelsesformand udtryk for stor optimisme på Palms vegne, til trods for at analytikere er begyndt at tvivle på, om der fortsat vil være et marked for produkterne.

Seneste er Palms bærbare Linux-maskine, Folley, blevet kritiseret for at være for dårlig og have for få hestekræfter.

Alligvel tror Jon Rubinstein, at Palm kan fortsætte med at præge markedet, som virksomheden gjorde det i 90'erne og årene efter årtusindskiftet.

"Der bliver solgt cirka én milliard mobiltelefoner hvert år, og mobile computere er et område med enorm potentiale.
Det her er en virksomhed med en imponerende historie af skelsættende produkter, og jeg har tænkt mig at fortsætte den stil," siger han til News.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere