Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

International spam-ring sat bag lås og slå

Der er sat stop for et internationalt check-svindelnummer for milliarder, efter en spam-bande er optrevlet. Banden har brugt samme strategi som de berygtede Nigeria-breve.

En storstillet international politi-indsats har opsnuset falske checks for en pålydende værdi af omkring 11 milliarder kroner, og svindlen har ført til fængsling af 77 internet-kriminelle i Holland, Nigeria og Canada.

De internet-kriminelle har via spam-mails tilbudt modtagere et gebyr for at indløse checks, og derefter sende beløbet på checken tilbage til spammerne.

Problemet med denne lille fikse ordning var dog, at checkene var dækningsløse, og de udnyttede tabte deres penge.

Det skriver ZDNet.co.uk.

"De fleste amerikanere forstår ikke, at de finansielt ansvarlige, når de falder for den slags numre," siger vicepræsident Susan Grant fra forbrugerorganisationen National Consumers League ved afsløringen af de internet-kriminelle, hvor 60 hollændere, 16 nigerianere og en canadier blev buret inde.

Flere lande – herunder England og USA - har stået sammen om politi-arbejdet, hvor flere internet-caféer er blevet lukket for at undgå flere check skulle finde vej til især godtroende amerikanere.

Nigeria på landkortet - igen

Nigeria er udpeget til at være en af kilderne til internet-svindlen, og mange af de ramte lande har en betydningsfuld mængde vestafrikanske indbyggere.

Nigeria var for alvor på landkortet for nogle få år siden, da de såkaldte Nigeria-breve florerde i alverdens indbakker.

Nigeria-brevene gik ud på, at ofte tilsyneladende højstående nigerianere bad om hjælp til at få overført nogle penge – og modtageren af Nigeriabrevet ville blive aflønnet med eksempelvis 10 eller 20 procent af det overførte beløb.

I lighed med check-falskneriet, der er en afart af Nigeria-brevene, fik modtagerne ingen penge at se på trods lovning om guld og grønne skove.

I alt har der været 290 sager om spam-svindel i Nigeria.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere