It-chefer frygter hjemmearbejds-pladser

It-lederne befinder sig i et fælt dilemma mellem sikkerhed og produktivitet, når de tillader medarbejderne at logge på selskabs-netværket hjemmefra. Det kan gå rygende galt.

Hvad der måske er godt for produktiviteten, kan være skidt for sikkerheden. Sådan tænker 9 ud af 10 engelske it-ledere.

De engelske it-ledere er nemlig bekymrede over det faktum, at medarbejdernes brug af private pc'er til at få adgang til virksomhedernes netværk kan skabe ukontrollable bagdøre ind i virksomhedernes netværk.

Og meget tyder da også på, at de måske har god grund til bekymringen.

Undersøgelsen, som er udarbejdet af Vanson Bourne og TNS, viser også, at 87 procent af de engelske fjernarbejdere bruger deres hjemme pc'er til at få adgang til virksomhedens data og it-systemer.

Ikke muligt at lukke sikkerhedshuller

Den mangfoldige brug af private computere gør det umuligt for it-afdelingen at overvåge eller kontrollere, om brugerne installerer de nødvendige 'patches' eller scanner e-mails for malware.

90 procent af hjemmearbejderne indrømmer da også, at de selv er ansvarlige for sikkerheden på deres pc.

Problemet er vokset i takt med det stigende antal medarbejdere, som kræver muligheden for hjemmearbejdspladser og fjernadgang til it-systemerne. Og det sker ikke kun på grund af sjov og spas.

Faktisk svarede 6 ud af 10 af de adspurgte i undersøgelsen, at muligheden for fjernadgang til it-systemerne forbedrer deres produktivitet og tillader dem at opretholde en bedre balance mellem arbejde og privatliv.

Udstyr medarbejderne med bærbare computere

James Walker, sikkerhedskonsulent hos ZyXEL, som har stået bag undersøgelsen, understreger vigtigheden af de sikre forbindelser, og han opfordrer virksomhederne til at udstyre fjernarbejderne med bærbare computere:

"Virksomheder, der tillader medarbejderne at bruge private computere til arbejdet, er som husejere, der udsætter dem selv for risiko for tyveri ved at lade deres hoveddør stå åben," siger han til den engelske udgave af magasinet CIO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere