Artikel top billede

Hvad nu hvis du var statsminister, Tom Togsverd?

Folketingsvalg 2007: Marginalskatten skal ned og telereguleringen skal flyttes til konkurrencerådet, mener Tom Togsverd fra Itek.

Hvilket it-område ville du så sætte ind på som det første?

"Det vil være uddannelserne. På den korte bane har vi hevet mange mennesker til landet, og det skal vi blive ved med. Men it skal også ind i uddannelserne.

Jeg så gerne at it blev et faktisk blev et fag i Folkeskolen.

Unge tror ikke, det er et erhverv eller at det at udvikle løsninger er en karrierevej. Derfor, tror jeg, det vigtigste er, at få solgt it som et fag. Ikke bare noget man bruger som et redskab, men noget der er et fag i sig selv.

Og jeg kan ikke se nogen grund til, at man ikke skulle starte i Folkeskolen.

Samtidig kunne man have andre lærerprofiler som har læst noget andet og har andre kompetencer. It skal som fag være ligesom dansk og matematik. Det er noget enhver skal kunne noget om."

Hvem ville du så udnævne til it-minister?

"Jamen jeg er ikke sikker på, at vi skal have en it-minister. Jeg er godt tilfreds med den ministeropdeling, vi har nu.

Vi har en videnskabsminister, som har it som et af sine områder. Jeg synes egentlig, at han har gjort det ret godt.

Jeg ser it som en del af det videns-, teknologi- og innovationsområde, som VTU (Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling) er. Vi var selv med til at foreslå, at man lavede VTU i sin tid.

VTU er faktisk svaret på nogle af de bønner, vi har haft. Men man skulle måske give nogle af de ministre, man udpeger, nogle gode råd.

Det eneste, jeg ville lave om, er telereguleringen. Det skal under afvikling og i stedet kædes sammen med konkurrencereguleringen.

Jeg synes, man skulle flytte opgaverne over i konkurrencerådet, så man får samlet tropperne.

Så længe det er to systemer, så er der jo en interesse fra telesiden i at holde liv i noget, som egentlig burde afvikles."

Hvad ville du så gøre for it i erhvervslivet?

"Her er der en formidlingsopgave. De fleste virksomheder burde jo se det som egeninteresse at modernisere og automatisere.

Men der er nok et felt af små- og mellemstore virksomheder, som har brug for, at man kommer ud og åbner deres øjne.

Den formidlingsindsats kunne man godt give noget mere. Rådet for Teknologi og Innovation, som gør en stor indsats her, kunne godt få lidt mere råderum og lidt flere midler at gøre godt med.

Og så skal vi have marginalskatten ned på indkomster. Og vi skal ned under de 50 procent. Dels for at få folk til at bestille noget mere, men også for at få lokket folk til udefra."

Hvordan ville du så sikre, at det offentlige udnyttede hele potentialet i it?

"Hvis vi skal løse problemet med, at der mangler uddannede indenfor flaskehalsområder som sygeplejersker og læger, så er der kun en vej ud af det.

Det er at investere meget mere i nogle it-løsninger, der kan understøtte det her, kombineret med bedre ledelse. Det vil også bidrage til, at vi får meget mere for pengene.

Her skal en ny finansminister give området meget mere opmærksomhed og også være langt mere krævende i forhold til ministerkolleger og i forhold til de kommunale parter.

Det er et joint venture. Vi skal alle sammen tænke nyt og anderledes og give det her en meget højere kvalitet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere