Artikel top billede

Michael Aastrup Jensen (V) vil have fil-piraterne til at hoste op med større bøder. (Foto: Bo Amstrup.)

Regeringen går på jagt efter danske fil-delere

Det skal være dyrere at dele ulovlige filer på nettet, mener Venstres Michael Aastrup Jensen. Dansk Folkeparti vil have smidt piraterne helt af nettet - ligesom i Frankrig.

Den danske regering vil intensivere jagten på pirater og straffe dem hårdere.

Det står i regeringsgrundlag, hvor regeringen har skrevet, at den ønsker at fremsætte en række forslag til, hvordan erhvervslivet kan komme ulovlig fildeling til livs.

"Vi skal have uddelt hårdere bøder til piraterne, og politiet skal inddrages i flere tilfælde," siger Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.

Atom-bomber efter gråspurve

Han ønsker dog ikke, at straffede danske pirater skal have lukket deres netforbindelser, så de ikke har mulighed for at dele ulovlige filer fra bopælen.

Det bliver ellers snart en realitet i Frankrig, hvor blandt andre præsident Nicolas Sarkozy kalder fremgangsmåden for "et afgørende øjeblik for fremtidens, civiliserede internet." Også i Sverige er det blevet foreslået, at lukke for forbindelsen til fil-piraterne.

"Det er jo at skyde gråspurve med atombomber. Hovedkræfterne med hensyn til kriminalitet på nettet bør bruges på phishere og hackere, hvor jeg er varm på tanken om at lukke deres forbindelser, så snart de er blevet pågrebet," siger Michael Aastrup Jensen.

DF: Hold piraterne ude
Hos regeringens parlamentariske grundlag, Dansk Folkeparti, er man enig med Venstre i, at økonomisk kriminelle skal holdes væk fra nettet.

"Som en sidegevinst kan vi jo lige så godt tage de ulovlige fildelere med. Hvorfor skulle de have adgang til nettet, når de alligevel misbruger de," lyder det fra Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann.

Han regner dog med, at de fleste pirater vil finde nye veje at komme på nettet igen.

"Men vi kan dog lige så godt genere dem så meget som muligt," siger Jørn Dohrmann.

Erhvervslivet har et ansvar

Jørn Dohrmann påpeger, at erhvervslivet også har et ansvar og ikke kun skal fokusere på de mistede indtægter og derefter pege på staten, som skal løse pirat-problematikken.

"Det svarer til, at pladeindustrien kører en bil ned i byen med åbne vinduer og døre. Selvfølgelig vil der blive stjålet fra bilen. Pladeindustrien skal derfor have bygget nogle fornuftige løsninger, der både er præventive og sikrer mod misbrug," slutter Jørn Dorhmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere