2008 bliver forsinkelsernes år - men fortvivl ikke

Klumme: Der kommer problemer i 2008. Men fortvivl ikke. Læs her, hvad du skal gøre. Og husk: Projektplanen skal altid ligge i sengen mellem dig og ægtefællen.

Mangel på arbejdskraft højkonjunktur og it-medarbejdere, der skifter job, som danske politikere skifter politik.

Vi har kurs mod problemer.

Her er, hvad du skal gøre i 2008.

Den forretningsansvarlige:
Uha, uha. Det ser altså ikke godt ud, hvis it spiller en rolle for det, du roder med.

Du står givetvis med nogle it-projekter, der er vigtige for, at du kan blive en succes i 2008.

Brug julen på at finde svaret på den her: Hvad gør du, når dit vigtigste projekt bliver forsinket og samtidig sprænger alle budgetter.

Du skal have styr på din risikovurdering, og hvis ikke den siger: “der er stor risiko for forsinkelse”, skal du nok lige se på den igen. For det er der. Enten fordi jeres leverandører ikke kan levere, hvad de har lovet til tiden, eller fordi din egen it-afdeling mister nøgle-ressourcer og/eller ikke kan styre it-leverandørne.

It-chefen:
Du skal nok skifte job i 2008. Nu ved du det.

Med denne mentale ballast kan du med is i maven gå til dine “kunder” i organisationen og sige: “Drenge og piger. New game. Nye projektplaner.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at levere ting til tiden, men risikobilledet ændrer sig.

Jeg VIL ikke love noget, der ikke er realistisk”.

Giv dem noget chokterapi. Hvis dine kunder ikke kan klare det, må du skifte til en anden virksomhed, hvor en it-chef netop har sagt det samme og har sagt op. De første to måneder i det nye job er det helt o.k. at ændre på planerne for at vise, at en ny sherif er in town.

Uanset om du bliver eller skifter job, skal du bede om flere penge til lønninger.

Sørg for at identificere dine nøglemedarbejdere og giv dem en ordentlig løn. Giv alle dine medarbejdere gode arbejdsforhold – du kan lige så godt øve dig nu. Det bliver kun værre, når den næste selvbevidste og forkælede generation kommer ud på arbejdsmarkedet.

Virksomhedens projektleder:
Du skal have din projektplan liggende i sengen mellem dig og ægtefællen.

En kopi skal hænge på toilettet, og sørg for at få den lamineret, så den kan bruges som bordskåner.

Du skal hele tiden sikre dig, at den holder, og at den er opdateret. Vær pessimistisk – ting vil gå galt.

Indret et særligt afhøringsrum, hvor leverandører skal underkastes langvarige forhør i forhold til deres leverancer, tidsplaner, ressourceallokeringer etc. Bliv ved, til de bryder sammen.

Leverandørens projektleder:
Du skal øve dig i følgende sætning:

“Jeg ved godt, hvad vi lovede, men situationen er nu den, at…”. Du må IKKE stikke forsinkelser og problemer ind under stolen.

Du må IKKE sige ja til planer, du ikke tror på. Vi holder øje med projektlederne og har en særlig database med navnene på ALLE dem, der ikke har advaret deres kunder i tide.

Den bliver offentliggjort her på bagsiden i løbet af 2008. Der er i øvrigt en særlig afdeling i Helvede for netop denne type projektledere.

It-specialisten:
Du skal sige fra. Lad dig ikke presse ud over rimelighedens grænser i længere tid.

Din chef (hvad enten du er ansat hos en leverandør eller i en it-afdeling) vil presse dig, til du siger stop eller bryder sammen.

Det sidste vil ingen takke dig for, og du kan ligeså godt sige stop på et rimeligt tidspunkt som på et urimeligt tidspunkt.

Som situationen er, kommer du nemlig til at sige stop. Du gør ikke bare dig selv en tjeneste ved at gøre dette i tide – du hjælper med til at “disciplinere” hele systemet.

Åh ja – og husk:
Prøv at være kreativ. Der er tit masser, der kan ændres for at nedbringe kompleksitet, flytte aktiviteter mellem organisationer, parallellisere aktivteteter etc.

Med dette vil jeg ønske alle en god jul og et godt nytår.

Henrik Zangenberg er Managing Partner i Gartner Danmark.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.