Artikel top billede

Idræt som tvungen disciplin på arbejdspladsen

Klumme: Forsvaret har i mange år haft FUT (fysisk uddannelse og træning) og idræt indlagt i arbejdstiden to timer om ugen for samtlige medarbejdere – både militært og civilt.

Den bedste metafor, jeg kender i debatten om fysisk træning på arbejdspladsen, er fra en af USA’s mest markante foredragsholdere, coachen Anthony Robbins.

Han er den eneste, jeg kender, der formår at fastholde 15.000 menneskers opmærksomhed i op til 7 dage fra 9-24 hver dag.

Ifølge Anthony Robbins er hemmeligheden, at “emotion is created by motion”.

Når du aktiverer din krop massivt som for eksempel under fysisk træning, skærper du alle sanserne i kroppen.

Hopper og danser

Det betyder, at der skabes en forbindelse mellem den aktive tilstand, du er i, og den indlæring, du er i gang med.

Jeg har deltaget i fem Anthony Robbins-seminarer, og hvis du selv har været med, ved du, hvad jeg taler om. For de uindviede: Man hopper, danser som en sindssyg, giver sidemanden skuldermassage – alt i alt, du udfolder dig fysisk, og det er faktisk ret inter­essant at se, hvad der sker for koncentrationen, når man bruger sin krop.

Jeg kan kun sige, det virker hver gang.

Vi ser det også med børn. Hvorfor har de fleste børn så nemt ved at lære nyt?

Det er fordi, de bruger deres krop i legen. Jeg kan huske, at min bedstemor altid sagde til mig “gå ud og leg”, når jeg kedede mig eller var i dårligt humør.

Med andre ord – bevæg din krop. Det nikker du måske genkendende til? Eller du siger måske det samme til dine egne børn?

Når det handler om fysisk og mental sundhed, mener jeg, at et af vores samfunds allerstørste problemer i dag er, at vi ikke længere bevæger os.

Vi henter bare kaffe

Og ser vi på arbejdspladsen, gælder det sammen her. Alt for mange mennesker sidder foran deres pc og rører sig stort set kun for at hente kaffen.

Sat på spidsen: Medarbejderen bliver inaktiv og udnytter ikke sit fulde potentiale, sin fysik samt mentale velvære på arbejdet.

Nu kan jeg som leder ikke så godt sige til mine medarbejdere, at de skal gå ud og lege lidt – men jeg mener, at det er mit ansvar og en nødvendighed at opfordre alle medarbejdere til daglig motion ved for eksempel at give medarbejderne mulighed for at motionere i arbejdstiden.

Den lille investering, det er at give mennesker mulighed for at røre sig 15-30 minutter hver dag eller en time to gange om ugen, mener jeg klart at kunne bevise, kommer tifold tilbage, så hvorfor tøver vi?

Jeg kan sagtens forstå, at man som leder måske siger, at motion hører til privatlivets fred, og at man som arbejdsgiver ikke kan blande sig i alt.

Men i dag er der en langt mere flydende grænse mellem arbejde og fritid.

Mange mennesker arbejder ikke længere kun for at få tag over hovedet eller få mad på bordet.

Alene af den årsag kunne det måske give mening. Eller måske af så simpel en årsag som at have flere sunde og tilfredse mennesker omkring os.

Så hvad med som forsvaret at sætte lidt FUT i dine medarbejdere og give dem lov til at snøre løbeskoene og styrke konditionen et par gange om ugen i arbejdstiden?

Thomas Holm Jensen er administrerende direktør i
it-sikkerhedsvirksomheden SoftScan.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere