Artikel top billede

Lunken modtagelse af finansloven fra it-branchen

Finansloven rummer gode ideer på arbejdskraftområdet, men alligevel ikke gode nok. Regeringens finanslov får en blandet modtagelse i it-branchen.

Arbejdskraft er nøgleordet i den nye finanslov, som finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går fik endeligt på plads. Også set med it-organisationernes briller.

"Vi synes, at det er positivt, at jobkort-ordningen og greencardordningen udvides, og det er vigtigt at få fart på sagsbehandlingen hos Udlændingeservice. Rekruttering i udlandet er meget vigtigt i vores branche lige nu," siger Jette Baade, underdirektør i IT-Branchen.

Hun fortæller, at hun lige har haft en arbejdsgiver i telefonen, der kunne fortælle om problemer med at få godkendt en kinesisk medarbejder, og sagsbehandlingstider på tre måneder.

IT-Branchen støtter en ændring og udvidelse af forskerskatteordningen, men er ikke tilfreds med det forslag, der ligger nu.

"Vi mener, at det nuværende forslag er lidt illusorisk," siger Jette Baade.

Kortsigtet plan

Som udgangspunkt mener Tony Franke, der er direktør i Dansk IT, at jobplanen er for kortsigtet en løsning.

For incitamenter som store skattefritagelser til 64-årige og jobkortordning er ifølge Tony Franke ikke holdbart i længden.

"Vi har siden forslaget kom frem meldt ud, at man i stedet skulle satse på digitalisering, som kan være med til at fremtidssikre det offentlige," siger Tony Franke.

Jette Baade fra IT-Branchen mener også, at det er postivt at regeringen nu lover en handlingsplan, der skal effektivisere arbejdet i det offentlige med brug af teknologi.

Robotter i stedet for hænder

Den måske mest iøjnefaldende investering i den type teknologi er tre milliarder kroner, der frem til 2015 skal bruges til at finansiere teknologiske hjælpemidler, der kan spare arbejdskraft.

Det kan være i form af teknologi, der kan aflaste personalet i plejesektoren, som Computerworld beskrev i går, eller decideret omlægning af arbejdsgange.

Telemedicin og videokonsultation med sundhedspersonale er også et af de forslag, som der ligges op til kan støttes af puljen.

Penge til Velfærdsministeriet

Det er Karen Jespersen (V) i Velfærdsministeriet, der skal administrere den store pulje.

"Det er vigtigt at give medarbejderne moderne arbejdsredskaber, så de får bedre tid til den omsorg og pleje, som er så vigtig for borgerne ikke mindst når man bliver ældre og afhængig af andres hjælp," siger Karen Jespersen.

"Nu foretager vi altså en seriøs investering i arbejdskraftbesparende teknologi både i år og de kommende år," siger hun.

Fordelingen af de mange penge skal ske i et samarbejde mellem ministeriet, kommunale og regionale ledere og private virksomheder.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

AP Pension

Arkitekturchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere