Artikel top billede

Motorola splittes op i to separate selskaber

Motorola splitter selskabet op i to selvstændige selskaber. Håbet er, at opsplitningen kan sætte mere skub i forretningen og føre til bedre styring og overblik.

Efter et par måneders overvejelser har kriseramte Motorola besluttet sig for at lade selskabets mobil-division sejle sin egen sø.

Det betyder, at selskabet vil etablere to selvstændige og helt uafhængige selskaber, der skal fungere i markedet uden forbindelse med hinanden.

Opsplitningen sker ikke mindst med henblik på at berolige selskabets urolige aktionærer, der med stigende bekymring har fulgt med i selskabets ikke just positive udvikling.

Det ene af de nye selskaber får fokus på produktionen af mobile enheder, mens det andet får fokus på bredbånds-aktiviteter og mobile løsninger til erhvervslivet.

Grundig overvejelse

Beslutningen er blevet truffet efter grundig overvejelse, siden selskabet igangsatte en større evaluerings-proces af forretningen.

Det er konklusionen, at en opsplitning vil gavne hele forretningen, som på mange måder er gået tilbage i den seneste tid.

Det skyldes ikke mindst, at Motorola har haft svært ved at udvikle en afløser til mobil-successen RazR.

Samtidig har Motorola ikke været i stand at kapitalisere på den kraftigt stigende efterspørgsel på avancerede 3G-telefoner, ligesom priserne på Razr-telefonen er faldet.

Det har tilsammen udhulet selskabets indtjenings-grundlag, hvilket har ført til, at Motorola er faldet til pladsen som verdens tredjestørste mobilproducent efter Nokia og Samsung.

”Grundlæggelsen af to markedsførende selskaber vil bidrage med forbedret fleksibilitet, bedre styret kapital-strukturer og øget ledelses-fokus,” lyder det fra administrerende direktør Greg Brown.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere