Artikel top billede

Microsoft-chef lettet efter ISO-sejr

ISO-ja'et til Micorsofts OOXML-format vil åbne både kundernes og konkurrenternes øjne for tættere samarbejde, mener Microsofts tekniske chef i Danmark.

Microsofts tekniske chef i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen, er en lettet mand i dag, efter standardiseringsorganisationen ISO har godkendt Microsofts dokument-format OOXML som en international standard.

"Selvfølgelig har vi været nervøse op til afgørelsen efter en meget tilspidset og politisk proces. Men jeg er lettet og glæder mig over, at det blev til et så massivt ja til vores format," siger han til Computerworld.

Microsofts OOXML-format blev godkendt af 86 procent af de lande, der afgav stemmer, og 75 procent af de lande, der deltager i JTC1, som er det samarbejdsorgan mellem ISO og den Internationale Elektrotekniske Komite, der organiserede afstemningen.

Kæmpe rygstød

Jasper Hedegaard Bojsen peger på, at ISO-godkendelsen vil åbne mange døre i fremtiden for Microsofts OOXML-format.

"Vi har altid selv ment, at det var et åbent format – nu har vi også ISO's ord for det. Det vil utvivlsomt få mange virksomheder til at kigge på formatet med nye øjne, hvad enten det drejer sig om potentielle kunder eller konkurrenter, der ønsker at udvikle produkter, der supplerer eller ligefrem konkurrerer med Microsoft," vurderer Jasper Hedegaard Bojsen.

Han siger samtidigt, at ISO-ratificeringen kan få samme positive konsekvenser for kunder – og Microsoft - internationalt.

"Jeg tror, at ISO's ord betyder, at endnu flere vil implementere formatet fremadrettet," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Uforstående over for kritikken

Undervejs i godkendelses-processen har Microsofts OOXML-format været udsat for heftig kritik – måske den mest vedvarende og hårde kritik i en software-standardiseringsproces nogensinde.

Et af de gentagne kritikpunkter har været, at der mangler specifikke beskrivelser af interoperabiliteten mellem OOXML-formatet og binære dokument-formater.

"Jeg har haft lidt svært ved at forstå kritikken, fordi formatet er designet til at repræsentere de samme elementer som de binære formater. Ingen har sagt, at det var andet end det," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Han fremhæver dog, at den heftige kritik undervejs i standardiseringsprocessen har modnet OOXML-formatet.

"Vi havde forventet den hårde kritik, og nu kan jeg bare glæde mig over en formidabel teknisk proces, hvor vi nu har fået massiv opbakning fra ISO," slutter Jasper Hedegaard Bojsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere