Microsoft-chef lettet efter ISO-sejr

ISO-ja'et til Micorsofts OOXML-format vil åbne både kundernes og konkurrenternes øjne for tættere samarbejde, mener Microsofts tekniske chef i Danmark.

Microsofts tekniske chef i Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen, er en lettet mand i dag, efter standardiseringsorganisationen ISO har godkendt Microsofts dokument-format OOXML som en international standard.

"Selvfølgelig har vi været nervøse op til afgørelsen efter en meget tilspidset og politisk proces. Men jeg er lettet og glæder mig over, at det blev til et så massivt ja til vores format," siger han til Computerworld.

Microsofts OOXML-format blev godkendt af 86 procent af de lande, der afgav stemmer, og 75 procent af de lande, der deltager i JTC1, som er det samarbejdsorgan mellem ISO og den Internationale Elektrotekniske Komite, der organiserede afstemningen.

Kæmpe rygstød
Jasper Hedegaard Bojsen peger på, at ISO-godkendelsen vil åbne mange døre i fremtiden for Microsofts OOXML-format.

"Vi har altid selv ment, at det var et åbent format – nu har vi også ISO's ord for det. Det vil utvivlsomt få mange virksomheder til at kigge på formatet med nye øjne, hvad enten det drejer sig om potentielle kunder eller konkurrenter, der ønsker at udvikle produkter, der supplerer eller ligefrem konkurrerer med Microsoft," vurderer Jasper Hedegaard Bojsen.

Han siger samtidigt, at ISO-ratificeringen kan få samme positive konsekvenser for kunder – og Microsoft - internationalt.

"Jeg tror, at ISO's ord betyder, at endnu flere vil implementere formatet fremadrettet," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Uforstående over for kritikken
Undervejs i godkendelses-processen har Microsofts OOXML-format været udsat for heftig kritik – måske den mest vedvarende og hårde kritik i en software-standardiseringsproces nogensinde.

Et af de gentagne kritikpunkter har været, at der mangler specifikke beskrivelser af interoperabiliteten mellem OOXML-formatet og binære dokument-formater.

"Jeg har haft lidt svært ved at forstå kritikken, fordi formatet er designet til at repræsentere de samme elementer som de binære formater. Ingen har sagt, at det var andet end det," siger Jasper Hedegaard Bojsen.

Han fremhæver dog, at den heftige kritik undervejs i standardiseringsprocessen har modnet OOXML-formatet.

"Vi havde forventet den hårde kritik, og nu kan jeg bare glæde mig over en formidabel teknisk proces, hvor vi nu har fået massiv opbakning fra ISO," slutter Jasper Hedegaard Bojsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.