Artikel top billede

Danske virksomheder ignorerer toplevel-domæner

"Det har ingen interesse."Omtrent sådan lyder vurderingen af muligheden for at investere i de nye toplevel-domæner fra Danfoss, Arla og Carlsberg.

Toplevel-domænerne .arla, .danfoss og .carlsberg bliver næppe aktive lige med det samme.

De tre store danske virksomheder viser ikke særlig interesse for at oprette deres egne toplevel-domæner.

Det på trods af, at organisationen ICANN, der håndterer de internationale domæner, i torsdags
indledte en proces
, der med stor sandsynlighed ender med, at virksomheder og privatpersoner får lov til at købe deres egne toplevel-domæner.

Arla.arla

Mejeriproducenten Arla Foods ser ikke nogen grund til at investere i et toplevel-domæne.

Arla Foods pressechef, Theis Brøgger, fortæller, at virksomheden frygter, at nye adresser vil forvirre internetbrugerne.

"Det er vigtigt for os, at kunderne har ét sted, hvor de kan finde Arla, og det er arla.dk. Internetbrugerne kan ganske vist vænne sig til meget, men der er ingen grund til at forvirre dem unødigt," siger Theis Brøgger.

"Vil det da være mere logisk for brugerne, hvis vores adresse var arla.arla?" spørger Theis Brøgger i et skeptisk tonefald.

Heller ikke Danfoss agter at skifte danfoss.com ud med et toplevel-domæne.

"Toplevel-domæner passer ikke ind i vores internet strategi, der bygger på en dot-com platform," siger Ole Daugbjerg, kommunikationsdirektør hos Danfoss.

Prisen afskrækker ikke Danfoss

Det forventes, at toplevel-domæner vil koste mere end 250.000 kroner i oprettelse, men det er ikke den høje pris, der afskrækker. Derimod frygter Danfoss ligesom Arla Foods, at et toplevel-domæne blot vil forvirre brugerne.

"250.000 kroner er ikke mange penge for en koncern som Danfoss. Jeg er skeptisk, fordi vores kunder ved, at de finder os på danfoss.com, og det ønsker vi ikke, at der opstår tvivl om," siger Ole Daugbjerg.

Han afviser ikke, at Danfoss på et senere tidspunkt investerer i et topleveldomæne, hvis den nye type domæner bliver en succes.

"Vi bliver ikke 'first movers', men hvis det bliver en succes, hopper vi naturligvis også med på vognen," siger Ole Daugbjerg.

Sjov gimmick

Finn Wulff er udviklingschef i Carlsberg og står for virksomhedens digitale markedsføring. Han ser heller ikke de store perspektiver i toplevel-domæner.

"Vores kunder ved godt, hvordan de finder Carlsberg på nettet, derfor har vi slet ikke noget behov for toplevel-domæner," siger Finn Wullf.

Han fortæller dog, at han godt kan forestille sig, at toplevel-domæner kan give nogle kreative muligheder, der kan fungere som en effektiv gimmick i enkeltstående reklamefremstød.

"Men 250.000 kroner er en høj pris for et sjovt domænenavn," siger Finn Wullf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere