Artikel top billede

dotDK gør det danske internet mere demokratisk

Borger-inddragelse er det vigtigste aspekt ved dotDK, vurderer dansk internet-professor, som mener, at nytænkning på det danske internet er tiltrængt.

Med dotDK's overtagelse af det danske internet får Danmark en mere demokratisk tilgang til nettet.

Det vurderer internet-professor Niels Ole Finnemann, efter han har kigget på forskellene mellem den nuværende administrator DK Hostmaster og den fremtidige, dotDK.

"dotDK kan gavne det danske samfund, fordi foreningen i højere grad end DK Hostmaster har tænkt sig at inddrage borgerne i beslutningerne om internettet i Danmark," forklarer Niels Ole Finnemann Computerworld.

Han peger på, at dotDK-organisationen får tre ben at gå på i modsætning til tidligere, hvor der kun var to.

"dotDK skal varetage de kommercielle, offentlige og borgernes interesser. Den sidste gruppe er ny, men ikke desto mindre meget vigtig, når det kommer til sikkerheds- og privacy-spørgsmål samt net-neutralitet, hvor dotDK kan få stor glæde af mange brugergrupper og communities på nettet," lyder det fra Niels Ole Finnemann.

Plusser i karakterbogen

dotDK's formåls-erklæringer får generelt plusser i internet-professorens karakterbog.

"Oprettelsen af domæner kommer formentlig til at ske noget hurtigere end tidligere, selv om det måske ikke er så vigtigt for den menige dansker, hvis han bare skal oprette en enkelt hjemmeside," siger Niels Ole Finnemann.

Sammenholdt med større inddragelse af almindelige danskere gør, at professoren stiller sig tilfreds med dotDK's overtagelse af .dk-domænet.

"Nytænkning på det danske internet skader jo heller ikke. Derudover ser det også ud til, at priserne går lidt nedad. Men man går jo heller ikke til valg på højere skatter," lyder det fra Niels Ole Finnemann med slet skjult hentydning til den udbudsproces, hvor dotDK kæmpede med DK Hostmaster om domæne-administrationen.

dotDK er blandt andet gået til udbudsprocessen med hensigter om at fjerne registreringsafgiften på navneservere på 500 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere