Råd 5: Skriv en tjekliste og tjek den

Tilbage til artiklen: Fem gode råd til at få datacenter-projektet til at køre.

Endelig kom flyttedagen. For at gøre flytningen lettere havde man kontaktet Silverback Migration Solutions, der er specialiseret i at hjælpe virksomheder med flytninger og udbygninger af datacentre.

Hvor det måske ville tage almindelige it-medarbejdere flere dage at sammensætte en rack, opsætte hylder og andet tilbehør, sætte serverene op og teste funktionaliteten, kan Silverback gøre det på rekordtid - de kan sommetider installere 30 til 40 server-racks på én dag.

Men selvom Siverracks repræsentanter var klar til at arbejde, var SOEST's planlægning dårlig.

Selv om man havde haft flere måneder til at forberede arbejdet, havde man ladet stå til og antaget, at visse ting ville gå, som man ønskede. Men det var en fejl!

Ved hjælp af APC's datacenter planning software havde man lavet en nødvendig plan over det nye fysiske layout, men i stedet for at konkretisere det, lod man det være og regnede med, at det var nok med autogenererede plantegninger.

Men den forestilling blev kureret efter en samtale med repræsentanterne fra Silverback og Rackwise, og man blev sendt tilbage til tegnebordet for at udfylde nogle vigtige huller.

APC's rack maps var en god start, men de tog ikke højde for vægten på hvert stykke infrastruktur.

De brugte referencemål fra en leverandør-database for at komme med nogle omtrentlige tal. Så for eksempel viser standardvægten, APC kommer med for en Dell PowerEdge 1650, en konfiguration med to harddiske, hvorimod SOEST's servere måske har fire.

Ikke en særlig stor forskel for en enkelt server, men når man ganger med 12 per rack, og man har en grænse på 800 pund, bliver den præcise vægt pludselig ret afgørende.

Derfor var man tvunget til at tage flere forhastede beslutninger om rack-konfigurationerne.

En anden vigtig forglemmelse var, at man ikke havde indsamlet den tekniske dokumentation for det udstyr, der skulle flyttes. Og fordi HIG 319-datacentret skulle fungere som colocation-anlæg for en række SOEST-afdelinger, skulle man ændre racks og ledninger og starte forfra med sammensætningen af systemer fra hele campus.

Det ville blive nødvendigt at have detaljerede notater for at sætte det hele sammen igen.

Så man manglede ikke bare detaljerede oplysninger om, hvordan noget af udstyret var konfigureret, man manglede også at få admin-passwords til de seks servere, der skulle flyttes til en anden bygning.

Det betød, at man ikke kunne teste dem, før deres administratorer var fundet.

Som de fleste andre server-flytninger blev denne gennemført uden for arbejdstiden, så de manglende passwords endte med at skubbe den endelige test af udstyret til næste dag.

På en flyttedag er der typisk meget lidt tid til fejl og ubeslutsomhed.

Inden dagen oprinder, bør man altid have en 'punch list' - en liste med detajlerede trinvise instruktioner, der kan guide alle handlinger fra start til slut.

Det er en god ide, hvis alle team-medlemmer holder styr på løse ender og ting, der skal gøres, og giver dem til teamlederen tids nok til, at der kan udarbejdes en punch list inden leverandøren går hjem.

Man skal ikke lade tjenesteudbyderne efterlade ufærdigt arbejde. Det bliver bare sværere at gøre det færdigt uden deres hjælp.

Endelig kan projektlederen ikke forvente at være venner med alle, hvis projektet skal være vellykket. Projektlederen er nødt til at styre sit team og sine leverandører med hård hånd - og så kan man holde en fest, når det hele er overstået.

Og man skal sørge for at planlægge et afslutningsmøde, så man kan diskutere, hvad der er godt og hvad der er gået galt. Det kan jo være, at man skal gennemgå processen igen en dag.

Tilbage til artiklen: Fem gode råd til at få datacenter-projektet til at køre.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere