Artikel top billede

Intel buldrer ind på markedet for integrerede chip

Intel arbejder på en ny x86 chips, der skal være rambuk for selskabets indtog på markedet for embeddede chip.

Computerworld News Service: Intel er ved at udvikle mere end 15 system-on chips baseret på x86 kernen, som findes i Intels Atom chip og i enheder med mobilt internet samt lavpris bærbare.

Ved at bruge kernen fra Atom prøver virksomheden at øge ydelsen og sænke strømforbruget i de nye chip, lyder det fra Gadi Singer, vice president for Intels mobility gruppe.

Acceleration

Information og underholdningscentre i eksempelvis biler vil være meget større og kræve højhastighedsforbindelse til internettet, så de anvendte chip er nødt til at levere bedre ydelse per watt, fortalte Singer.

De nye chi vil inkludere undersystemer, som kan accelerere applikationer til video og sikkerhed.

Intel har allerede meddelt, at virksomheden arbejder på en Atom-processor med kodenavnet Moorestown, som forventes på markedet i perioden 2009-2010.

Platformen inkluderer en SOC (System on Chip) med kodenavnet Lincroft, der er baseret på en 45-nanometer Atom-kerne.

Virksomheden er også ved at udvikle chip, der er baseret på Atom-kernen til set-top bokse inklusive Canmore, som vil blive introduceret senere på året, samt Sodaville, der er sat til lancering næste år.

Må arbejde for markedsandel

Selvom det strømbesparende design passer godt til mobile enheder, kommer Intel ind på markedet som en udfordrer og ikke som en etableret spiller, fortæller Nathan Brookwood, analytiker fra Insight 64.

"Spørgsmålet for Intel er, om selskabet kan begynde at udnytte dets tilstedeværelse i softwaremiljøer og den tekniske ekspertise forbundet med x86, og dermed arbejde sig ind på Arm," siger Nathan Brookwood.

Mange andre arkitekturer, inklusiv PowerPC, som bliver brugt af Freescale og Motorola, og MIPS (million instructions per second), som bliver brugt af Broadcom, er stærke spillere på dette marked. PowerPC arkitekturen har en stærk tilstedeværelse i tele- og autobranchen, fortæller Nathan Brookwood.

Selvom Intel har været en spiller indenfor embedding i 30 år, har virksomheden haft problemer med platform og kompabilitet, forklarer Doug Davis, vice president for Intels digitale enterprise gruppe.

Erfaring fra tidligere

Intels tidligere XScale chips, som blev bygget med Arms kerne, påvirkede virksomhedens evne til selv at lede, med sin egen arkitektur, fortæller Doug Davis.

Firmaet solgte til sidst den håndholdte processor til Marvell Technology for 600 millioner dollars i 2006.

Ved at implementere Intel arkitektur i de nye chips, vil Intel kunne levere kompabilitet og standardisere softwaren, for brug på tværs af flere enheder, siger Doug Davis.

Virksomheden har også annonceret otte SOC til set-top bokse onsdag. EP80579 chips, lavet med Pentium M kerne, kører mellem 600 MHz og 1,2 GHz, integrerer en hukommelsesstyring, og bruger mellem 11 og 21 watt. Pentium M arkitekturen blev brugt til at udvikle disse chips, da designet var tilgængeligt under udviklingen. Fremover vil alle SOC blive udviklet med Atom processor kerne.

Oversat af Jens Genders




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere