Artikel top billede

Virtualiserings-krigen rykker ind på dit skrivebord

Milliarder af kroner er på spil inden for desktop-virtualisering. Giganterne VMware og Microsoft er for en gangs skyld de små i spillet, men er klar til at tage udfordringen op.

Analysehuset Gartner vurderer, at markedet for virtuelle desktoppe vil runde 5,5 milliarder kroner om blot to år.

Derfor er kampen mellem de tre største virtualiserings-selskaber VMware, Citrix og Microsoft spidset til for at score de lukrative gevinster.

VMware har med 90 procent af server-markedet hos de største virksomheder allerede sat sig solidt på server-virtualisering.

Men virtualiseringskæmpen erkender dog, at i takt med at teknologien bliver mere moden og indført i flere og flere virksomheder, så vil et af de store slag om markedsandele i fremtiden blive udkæmpet på brugernes pc'er.

"Lige nu er vi underdogs på desktop-virtualisering, men der skal vi nu ind og kapre kunder hos de små og mellemstore selskaber," lyder det fra VMwares Senior Systems Engineer Robin Prudholm fra VMware i Danmark.

Han forklarer, at VMware med sin store markedsandele flytter foden lidt fra speederen på server-virtualisering for i stedet at fokusere på desktop-virtualisering, automatiserings-værktøjer samt lettere synkronisering til offline-brugere.

En verden til forskel

It-selskabet Citrix sidder lige nu godt i sadlen for desktop-virtualisering. I Danmark har Citrix solgt knapt 400.000 Presentation Server licenser, der giver en endnu større brugerskare inden for desktop-virtualisering.

"Vi har måske omkring en lille million brugere, der i større eller mindre grad har deres applikationer og desktop virtualiseret," fortæller Citrix' danske landechef Erik Pedersen til Computerworld.

Microsoft er den sorte hest

Og han er ganske rolig med hensyn til VMwares dominans på det store virtualiserings-marked, når det kommer til de virtuelle desktoppe.

"Server- og desktop-virtualisering er to forskellige verdener. Man skal jo kunne bringe applikationerne sikkert frem til slutbrugerne, og det har vi trods alt 15 års erfaring med," siger Erik Pedersen.

Selskabet har netop scoret aftaler med Lundbeck på XenDesktop og CSC, der har valgt Citrix som platform til at levere desktop-virtualisering som en service over nettet.

Den sorte hest vrinsker

I spillet om virtualiseringsmarkedet står Microsft som the dark horse og forbereder sig i kulissen på for alvor at træde ind på scenen. Flere iagtagere forventer, at selskabet vil kapre kunder blandt de mindste selskaber på grund af lave priser samt it-chefernes kendskab til Microsoft-brugergrænsefladen.

It-giganten fra Redmond proklamerede da også i maj, at den går benhårdt efter opkøb af selskaber som Kidaro, der kan styrke selskabets planer om desktop-virtualisering.

"Vi fortsætter med at investere på området, fordi vi ved, at brugervenlighed er vigtigt for at udbrede virksomheders brug af desktop-virtualisering," skrev Shanen Boettcher, direktør for Windows product management, i en Vista Team Blog i slutningen af maj måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere