Artikel top billede

Den 29-årige direktør for Peak Consulting, Patrick Sorrentino, håndplukker de helt rigtige konsulenter til opgaven, når virksomheder render ind i it-problemer. Foto: Torben Klint

Sådan skaber en 29-årig direktør vækst

Top 100: Vejen mod at få kasseapparatet til at gløde er forskellig for konsulenthusene eWork og Peak Consulting Group. Sidstnævnte har en meget ung direktør i chefstolen.

To konsulenthuse ender på anden og tredjepladsen over de hurtigst voksende it-firmaer i Danmark, viser Computerworlds Top 100-analyse.

Bag nummer to på listen over it-kometer, står en kun 29-årige direktør.

Patrick Sorrentino håndplukker de helt rigtige konsulenter til opgaven, når virksomheder render ind i it-problemer.

"Da vi startede Peak Consultning Group, skrev vi en liste over de bedste konsulenter i branchen. Nogle fik vi ansat, andre fik vi tilknyttet, hvis der opstår en særlig opgave," siger direktøren med italiensk herkomst.

Peak Consulting Group løser opgaver, der for kunderne repræsenterer væsentlige investeringer og er strategisk vigtige. Det kan for eksempel være at rette op på et it-projekt, som er ude i et stormvejr, forklarer Patrick Sorrentino.

"I nogle situationer kommer vi til at fungere som redningshold," siger han.

Fortroligheds hensyn

Af fortrolighedsmæssige årsager kan han ikke røbe navnene på selskabets største kunder, men fortæller at finanssektoren fylder en del.

Netop it-problemer hos et af Danmarks største selskaber var den direkte årsag til, at Peak Consulting Group blev udskilt fra IT Practice i 2006 som afdeling for "problemknusning".

Peak Consultings Group's styrke er uafhængighed af leverandører koblet med konsulenternes kompetencer, vurderer den unge direktør.

"På den måde kan vi både helt overtage it-projekter eller hjælpe med leverandør-håndtering," siger Patrick Sorrentino.

Selskabets ambition er, at komme endnu tidligere ind i kundernes projekter, fordi det yderligere kan gøre det lettere at løse problemerne.

23 år og headhuntet

En opgave direktøren er overbevist om kan lykkes. Allerede i en alder af 23 år blev den nybagte civilingeniør headhuntet til PA Consultning som managementkonsulent.

Siden har lynkarrieren sat ham i spidsen for Peak Consultning Group med en omsætning på 27 millioner kroner.

Hos konsulenthuset eWork er udgangspunktet et andet.

Her har selskabet tilknyttet et netværk på hele 40.000 konsulenter og hjælper allerede i dag til i alle dele af projekteternes faser.

"Vi rammer både dybt og bredt, da vi kan dække alle områder og samtidig har dygtige konsulenter," siger direktør Niels Sørensen fra eWork.

Fordel ved netværk

Til forskel fra almindelige konsulenthuse, der har fastansatte konsulenter med speciale indenfor et relativt lille område, kan eWork tilbyde alt fra SAP-konsulenter til eksperter i outsourcingsprojekter.

"Vi er et matchmaking bureau," siger direktøren.

Han forklarer, at eWork hos den største kunde i øjeblikket har 130 konsulenter ude, mens selskabet hos andre kunder typisk har 1-7 konsulenter ude i en måned.

De to direktører forudser fortsatte høje vækstrater i deres egne selskaber.

"Henover de næste to år forventer vi en fordobling af omsætningen," siger Patrick Sorrentino.

Markedet bremser op

Markedet har igennem de sidste seks måneder dog bremset en smule op, forklarer Patrick Sorrentino.

Han peger på årsager som udviklingen på det globale pengemarked samt at danske virksomheder har fået kuldsejlet deres projekter og nu ønsker at standse op og gøre status.

Også direktør Niels Sørensen fra eWork beretter om nedgang i markedet de sidste måneder, men regner også med massiv vækst for sit firma.

"I Danmark vil vi runde en milliard kroner i omsætning i 2011," lyder det ambitiøse mål.

Læs listen over Danmarks hurtigst voksende it-firmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere