IT-Årbogen 2008 - vil du så se at komme i gang?

Klumme: Er du kommet i gang med at skrive til IT-Årbogen? Læs her, hvad anden del af bogen kommer til at handle om og kom så i gang.

Min gode ven Niels K. og jeg var engang for mange år siden sammen på et konsulentprojekt hos en kunde i et land langt, langt borte.

Her var mange dygtige IT-folk (med stort - det er jo længe siden, faktisk lige efter at man var holdt op med at sige edb).

Problemet var, at de brugte mere tid på at løbe rundt og slukke ildebrande end på at sørge for, at virksomheden fik det nye system der skulle - ja netop: sørge for, at der ikke var så mange ildebrande.

Vi tog et videokamera med ud til vores lokale brandstation.

Vi bad en indsatsleder stille sig op foran en brandbil med sølvfarvet hjelm og hele balladen.

Og så stillede vi ham et enkelt spørgsmål: "Hvordan slukker man en ildebrand".

Det kan nok være, at it-folkene lærte noget, da de så båndet.

Blandt guldkornene nævner jeg: "Når vi kommer frem til ildebranden, er det første, vi vurderer, om vi skal lade huset brænde ned i god ro og orden - og så bruge vandet til at sikre, at nabobygningerne ikke også brænder ned."

Eller hvad med denne her:

"Vi har ikke noget nyt smart værktøj i brandbilen. Til gengæld ved alle, hvordan det virker. Og når vi indfører nyt, skal ALLE læres grundigt op, og vi skal være helt sikre på, at det virkelig ER bedre end det gamle".

Og endelig klassikeren:

"Når man kommer frem til en rigtig hidsig ildebrand, må man aldrig sprøjte direkte på ilden - så risikerer man at få al dampen i hovedet. Man skal forsøge at kvæle ilden ved at sprøjte over den."

‘Brandmandens ABC', bliver mit eget bidrag til årtiets mest ambitiøse bogprojekt som Mogens Nør­gaard introducerede sidste uge.

En idé så stor, at vi har spredt den over to klummer: Bogen ‘IT, verden og alting', skrevet af it-folket til verden. 100 indlæg der giver et knivskarpt røntgenbillede af teknologiens sande tilstand.

Mogens introducerede de første fire emner i sidste uge: Innovation, Kravspecifikation, Design og Infrastruktur.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.