IT-Årbogen 2008 - vil du så se at komme i gang?

Klumme: Er du kommet i gang med at skrive til IT-Årbogen? Læs her, hvad anden del af bogen kommer til at handle om og kom så i gang.

Min gode ven Niels K. og jeg var engang for mange år siden sammen på et konsulentprojekt hos en kunde i et land langt, langt borte.

Her var mange dygtige IT-folk (med stort - det er jo længe siden, faktisk lige efter at man var holdt op med at sige edb).

Problemet var, at de brugte mere tid på at løbe rundt og slukke ildebrande end på at sørge for, at virksomheden fik det nye system der skulle - ja netop: sørge for, at der ikke var så mange ildebrande.

Vi tog et videokamera med ud til vores lokale brandstation.

Vi bad en indsatsleder stille sig op foran en brandbil med sølvfarvet hjelm og hele balladen.

Og så stillede vi ham et enkelt spørgsmål: "Hvordan slukker man en ildebrand".

Det kan nok være, at it-folkene lærte noget, da de så båndet.

Blandt guldkornene nævner jeg: "Når vi kommer frem til ildebranden, er det første, vi vurderer, om vi skal lade huset brænde ned i god ro og orden - og så bruge vandet til at sikre, at nabobygningerne ikke også brænder ned."

Eller hvad med denne her:

"Vi har ikke noget nyt smart værktøj i brandbilen. Til gengæld ved alle, hvordan det virker. Og når vi indfører nyt, skal ALLE læres grundigt op, og vi skal være helt sikre på, at det virkelig ER bedre end det gamle".

Og endelig klassikeren:

"Når man kommer frem til en rigtig hidsig ildebrand, må man aldrig sprøjte direkte på ilden - så risikerer man at få al dampen i hovedet. Man skal forsøge at kvæle ilden ved at sprøjte over den."

‘Brandmandens ABC', bliver mit eget bidrag til årtiets mest ambitiøse bogprojekt som Mogens Nør­gaard introducerede sidste uge.

En idé så stor, at vi har spredt den over to klummer: Bogen ‘IT, verden og alting', skrevet af it-folket til verden. 100 indlæg der giver et knivskarpt røntgenbillede af teknologiens sande tilstand.

Mogens introducerede de første fire emner i sidste uge: Innovation, Kravspecifikation, Design og Infrastruktur.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.