Artikel top billede

Desperate kinesere: Vi løber tør for IP-adresser

Om 830 dage løber Kina tør for IP-adresser, og dermed kan kineserne få problemer med at komme online. Hjælpen er heldigvis lige om hjørnet.

De kinesiske myndigheder opfordrer nu til, at der sættes mere fart på at få indført det nye IP-adressessystem, IPv6.

Det nuværende system, IPv4, understøtter 'kun' 4.294.967.296 unikke adresser. Da IPv4 blev implementeret i 1984, virkede fire milliarder IP-adresser som alt rigeligt, men nu er det globale internetsamfund altså ved at ramme loftet.

Li Kai, leder af China Internet Network Information Center, siger til chinatechnews.com, at skiftet til IPv6 snart skal finde sted i det store land - ellers vil kineserne få problemer med at komme online.

"Vi holder seminarer stort set alle vegne for at fortælle internetudbyderne, at de skal søge om de resterende IP-adresser så hurtigt som muligt og også forberede de nye IP-adresser fra IPv6 til internet-brugerne," siger den kinesiske repræsentant.

Kina skulle efter sigende kun have blot 830 dage tilbage, før problemet med manglende adresser begynder at melde sig.

Når man via en browser eksempvis indtaster www.cw.dk, bliver webadressen omsat til en unik IP-adresse, og det er disse, der hastigt bliver færre og færre af, efterhånden som flere og flere computere tilsluttes internettet.

Fra milliarder til trillioner

Det nuværende IPv4-adressesystem er baseret på 32-bit, og selvom det resulterer i flere end fire milliarder IP-adresser, nærmer grænsen sig altså nu alligevel hastigt.

IPv6-systemet er baseret på 128 bit, og derfor vil den nye IP-version understøtte et helt ubegribeligt stort antal adresser.

Internettets rodservere er derfor ved at blive opgraderet af ICANN, så de kan følge med den hurtige udbredelse af internettet.

Selvom arbejdet med at opgradere allerede er i gang, har blandt andre Vint Cerf, der var med til at opfinde TCP/IP-protokollerne, advaret om, at internetudbyderne ikke er opmærksomme nok på det arbejder, der venter forude.

Han frygter, at man derfor risikerer kaos, når først selve implementeringen af IPv6 skal finde sted.

Mogens Jallberg, som er underdirektør i TDC's erhvervskundesektion, Business Nordic, har tidligere udtalt til Computerworld, at mens et teleselskab som TDC, der ret beset er en stor it-virksomhed, ikke vil have de store vanskeligheder ved at klare overgangen til den nye protokol, ser det straks anderledes ud for kunderne, hjemmesideejerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere