Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Jens Alders TDC-eventyr - fra start til slut

Jens Alder fik kun godt to år på posten som øverste chef for Danmarks største tele-virksomhed. Få overblikket over hans tid i selskabets varme chefstol her.

Det begyndte 1. november 2006, da han formelt afløste Henning Dyremose som topchef i selskabet. Nu er det slut.

Den tidligere Swisscom-chef Jens Alders karriere som topchef i TDC blev ikke lang og blev præget af en lang række af chefudskiftninger, tilpasninger, nedskæringer og triminger af det kapitalfond-ejede selskab.

Få overblikket over Jens Alders tid i TDC herunder, hvor vi har udvalgt en række fremtrædende begivenheder fra Jens Alders tid i TDC.


Alder-afsked: Analytikere taget på sengen
11. november 2008: Det kommer som en overraskelse for analytikerne, at TDC nu udskifter topchef Jens Alder med Henrik Poulsen.


Jens Alder stopper i TDC
11. november 2008: TDC's administrerende direktør og koncernchef Jens Alder stopper som topchef i virksomheden.


Alder: TDC er klar til salg
31. oktober 2008: Topchefen i TDC, Jens Alder, er overbevist om, at det danske teleselskab allerede er interessant at sælge i dag, men salget kommer måske først flere år ud i fremtiden.


Leder: Kan Alder holde TDC lækker?
31. oktober 2008: Computerworld mener: TDC skal sælges. På et tidspunkt. Der er stadig mindst ét trick, som topchef Jens Alder ikke har prøvet i arbejdet med at selskabet på tæerne.


TDC afskåret fra øget vækst
31. oktober 2008: Danske TDC er efter snart tre år med kapitalfonde som ejere en mere fokuseret og målrettet virksomhed, men muligheden for vækst er borte, og truslen på hjemmemarkedet er i dag større end nogensinde.


Alder trimmer TDC's Sunrise til videresalg
30. oktober 2008: TDC forsøger at presse værdien af firmaets schweiziske teleselskab helt i top. Eneste formål med Sunrise er at tjene penge ved et frasalg.


TDC scorer fire milliarder kroner på salg i Polen
29. oktober 2008: Det danske teleselskab sælger i dag sin aktiepost i polske Polkomtel. Salget indbringer det danske teleselskab fire milliarder kroner.


25. september: Jens Alder og YouSee på frierfødder over for unge
25. september 2008: TDC Kabel TV er skiftet ud med det kække og ungdommelige YouSee, forklarer Jens Alder. Læs også listen over de bedste it-firmaer med en omsætning over en milliard kroner.


Her er Danmarks 20 største it-virksomheder
22. september 2008: Listen over Danmarks 20 største virksomheder målt på antal ansatte og omsætning tæller kendte navne. Jens Alders TDC fylder meget i den danske it-verden - selv efter fyringer.


TDC-historien: Fra Dyremoses til Alders spareplaner
9. september 2008: Med fem kapitalfonde i ryggen overtog NTC størstedelen af TDC-aktierne i 2006. Siden er det blevet til flere sparerunder. Her får du overblikket over de dramatiske TDC-begivenheder.


TDC rammer vækst-mur
8. september 2008: Fyringerne i TDC er resultatet af et mættet bredbåndsmarked, hvor nye spillere samtidig intensiverer konkurrencen og presser priserne.


TDC mærker øget pres på omsætning og indtjening
8. maj 2008: Danmarks største teleselskab TDC er presset på indtjening og omsætning. Tilbagegangen er et resultat af de nye ejeres defensive strategi, lyder det fra teleanalytiker.


Outsourcing og kabelskader koster TDC
21. februar 2008: 2007 betød en økonomisk fremgang og et stort hug i gælden for TDC. Men fremgangen kunne have været endnu større, efter det, som Jens Alder betegner som et omstillingsår.


Jens Alders store chef-udrensning - få overblikket
17. januar 2008: Hovederne har rullet i TDC's ledelse siden koncernchef Jens Alder overtog telegiganten for knap halvandet år siden. Halvdelen af direktionen er skiftet ud.


Dårligt image har undermineret Dyremoses rolle
17. januar 2008: Et dårligt image i offentligheden har været med til at underminere Henning Dyremoses rolle i TDC's bestyrelse, vurderer ekspert. I dag valgte han selv at gå.


Jens Alder nedjusterer: Vi ændrer ikke strategi
13. august 2007: Interview: Øget konkurrence og et skatteindgreb er blandt årsagerne til, at TDC må nedjustere årsresultatet. Topchef Jens Alder fastholder den fremtidige strategi.


Ny it skal være krumtap i TDC's nordiske togt
11. maj 2007 TDC rydder op i selskabets morads af gamle systemer og ruster sig med en ny nordisk organisation og it-arkitektur, hvor omdrejningspunktet er et nordisk fibernetværk.


Kapitalfondes gæld tvinger TDC-resultat i knæ
22. februar 2007: Massive renteudgifter på de lån der finansierede kapitalfondenes køb af TDC i fjor, tvinger TDC's årsresultat for 2006 ned med næsten 30 procent i forhold til året før. Faldet fortsætter næste år, og TDC's topchef varsler effektiviseringer.


Boet efter Dyremose - nu er småt godt for TDC
30. november 2006 TDC's nye topboss, Jens Alder, har bebudet nedskæringer og mulige frasalg. Det giver mening for et selskab, der alt for længe har siddet mellem to stole rent strategisk.


Jens Alder vil have samlet TDC-tropperne
29. november 2006 Interview: TDC skal genopfindes, så omkostningerne mindskes, og effektiviteten øges. Sådan lyder planen fra Jens Alder efter en måned som administrerende direktør i TDC.


TDC's nye topchef skal sælge ud i Europa
27. oktober 2006 TDC's nye topchef Jens Alder står overfor en stor opgave med at slanke, spare og sælge fra. Det er nødvendigt for at fordoble selskabets værdi og gøre dets nye ejere glade. En mulig topprioritet er frasalget af selskabets aktiviteter udenfor Norden, vurderer analytikere.


Analytikere: Jens Alder er et godt valg
22. juni 2006: Jens Alder er et godt valg som Henning Dyremoses afløser på topposten hos TDC, mener teleanalytiker John Strand. Også schweizisk analytiker roser Alder for hans indsats med Swisscom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere