Artikel top billede

Fujitsu Siemens holder kursen under nye faner

Efter flere måneder med rygter og usikkerhed er medarbejderne hos Fujitsu Siemens Computers glade for at få besked om fremtiden.

Efter 10 års joint venture går Fujitsu og Siemens hver til sit. Siemens er blevet købt ud af Fujitsu Siemens Computers af Fujitsu, som fremover vil bruge den veletablerede producent til at fremme blandt andet serverudvikling i Europa.

Årsagen, til at japanske Fujitsu har valgt at købe Siemens' 50 procent ud, skal findes i, at det fælles joint venture var sat til at vare 10 år, fra 1999, med efterfølgende mulighed for genforhandling.

Tidsfristen, som udløber i 2009, satte tidligt gang i drøftelserne mellem de to parter, Siemens og Fujitsu. Siemens havde udstukket en strategi, som skulle refokusere den overordnede kurs indenfor energi, industri og sundhed, og it var ikke en del af den plan.

"Fujitsu Siemens Computers har hele tiden været ment som et 10-årigt forløb, og det var en del af kontrakten, at det skulle ende 1. oktober 2009," siger Barbara Schädler, marketingschef i Fujitsu Siemens Computers, til Computerworld.

"Man er nødt til at forberede sig på sådan en dato, og aktionærerne begyndte at tale om det for nogle måneder siden."

Server R&D

En del af Fujitsus strategi går på at styrke området for serverudvikling, og derfor flyttes de ressourcer nu til Tyskland, hvor det nuværende Fujitsu Siemens Computers' hovedkvarter ligger.

Virksomheden Fujitsu Siemens Computers (FSC), som i praksis har fungeret som en selvstændig virksomhed, uden videre kontakt til hverken Siemens eller Fujitsu, kan nu se frem til at blive en del af selskabet Fujitsu Limited.

En af de helt store fordele for FSC bliver at få adgang til Fujitsus teknologi og udvikling. Ressourcer som FSC ellers tidligere har været nødsaget til at betale for, på lige fod med konkurrenterne, grundet selskabets selvstændige struktur.

Slut med usikkerhed

Blandt medarbejderne hersker der, efter annonceringen af fremtidsplanerne, en lettet stemning.

Siden juli, da de første rygter om en kommende opdeling begyndte at spredes, har der internt været spændinger og generel usikkerhed omkring fremtiden.

"Alle i virksomheden gik og spurgte om, hvad der skulle ske bagefter," siger Barbara Schädler.

"Det var en kæmpe opgave af få vores medarbejdere og kunder til at forstå, at det var et spørgsmål om hvem der ejede firmaet, og ikke et spørgsmål om det ville fortsætte med at eksistere."

Men med nyheden om at Fujitsu køber Siemens ud, kan medarbejderne ifølge Barbara Schädler gå en mere sikker fremtid i møde, og fortsætte som tidligere.

"Det er godt at det er overstået nu, og vi er ekstremt glade. Det løser rigtig mange problemer," siger Dr. Joseph Reger, chief technical officer (teknisk direktør) i Fujitsu Siemens Computers.

"Vi passer rigtig godt ind hos Fujitsu."

Navnet ikke på plads

Indtil videre er der ikke planer om større rokader i firmaets struktur, men Barbara Schädler vil ikke udelukke noget.

"Der vil altid i ethvert it-firma i verden være en løbende udvikling," siger Barbara Schädler.

Den endelige overdragelse er sat til at finde sted 1. april 2009.

Det er endnu ikke klarlagt, hvad det nye brand bliver. Enkelte produktlinjer vil dog fortsætte under Fujitsu Siemens mærket lidt endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere