Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

It-praktikuge fra A til H - sådan gik det

Klumme: It-branchen har afholdt praktikuge - i alt 150 unge var i praktik i forskellige virksomheder i branchen.

Hos IBM havde vi fornøjelsen af at have 25 piger fra mange forskellige skoler i praktik.

Det var rigtigt sjovt at opleve pigerne fra den første dags usikre møde med hinanden og praktikværterne hen over forskellige oplevelser og opgaver, som både betød, at de lærte os og hinanden bedre at kende, samtidig med at de blev mere vidende om, hvad it-branchen egentlig er for en størrelse.

Praktikanterne fik fra første dag hver især tildelt en mentor, som de med det samme kom tæt på ved at interviewe hende.

De blev desuden udfordret med en "ryste sammen opgave", hvor de med begrænset tid og økonomi - men med masser af kreativitet - skulle sikre et ukogt æg overlevelse under et fald på cirka tre meter.

Slet ikke nemt, men pigerne viste hurtigt, at de kunne udtænke innovative ideer og benytte "out of the box"-tænkning.

Jeg er stadig ret imponeret over, at det lykkedes at få et ukogt æg helskindet (eller helskallet) ind i en ballon.

Og ved at fore ballonen rigtig godt med papirservietter så sikrede en af pigegrupperne faktisk, at deres æg overlevede.

It-sikkerhed og programmering var emner, som pigerne på forhånd havde glædet sig til at lære mere om.

Hvad stiller man for eksempel op med virus?

Programmeringen vandt dog pigernes hjerter for alvor, selvom de næppe ville hæfte denne betegnelse på de små film, de lavede i programmeringsværktøjet "Alice", som er frit tilgængeligt for alle på Alice.org.

Pigerne fik også muligheden for at opleve det forskningsarbejde, som ITU bedriver. Det var meget populært at få lov til at afprøve et øjekontrolleret bruger-interface.

Hvor sejt er det ikke at kunne afspille en YouTube-video uden at bruge hænderne men bare ved at kigge på skærmen?

Øjekontrollerede brugerinterfaces nytter faktisk noget

Og det skader jo ikke at vide, at man forsker i øjekontrolleret brugerinterface blandt andet for at give handicappede en bedre hverdag.

Ministeren for videnskab, Helge Sander, kiggede også forbi for at hilse på it-praktikanterne, der til en forandring var ganske stille, mens ministeren talte til dem om de gode fremtidsmuligheder, der ligger for dem i it-uddannelse og it-job.

Men derudover prægede spørgelysten dem, og det måtte blandt andet en af lektorerne på IT-Universitetet i København sande, da pigerne gik meget op i at udforske hans forklaringer om, hvor internettet stammer fra, og hvordan Google virker.

Pigerne skulle hver dag skrive på deres blogs - både for at lære at arbejde med dette sociale medie og for at få chancen for at udtrykke, hvordan de oplevede dagene.

Kun én af pigerne havde tidligere skrevet blogs, men det var bestemt ikke nogen hindring.

I løbet af få minutter var mange af pigerne godt i gang med at skrive, og der blev gjort mange tanker om, hvad disse dage betød for dem.

De sidste to dage i praktikugen handlede om henholdsvis karrieremuligheder og præsentationsteknik.

Sidstnævnte blev brugt til at vise forældre og lærere, hvad de havde lært og oplevet i de forgangne dage.

Og så var der selvfølgelig den sørgelige afsked med nye venner, som man havde haft det sjovt sammen med i en hel uge: En uge som efter alt at dømme havde været fuld af indtryk og givet stof til eftertanke - og hvem ved måske nogle beslutninger om at fortsætte ad it-vejen.

Annette Stausholm Nielsen er direktør for teknisk kompetence i IBM Nordic og initiativtager til Teknologi og Piger-projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere