Artikel top billede

DF om overvågede borgere: De får som fortjent

Det er ikke noget problem, når dansk teknologi bliver brugt til at overvåge borgere i diktaturstater. Befolkningen får som fortjent, mener Dansk Folkeparti.

Det rager ikke danske politikere, hvis diktaturstater bryder deres borgeres menneskerettigheder.

Det mener Søren Espersen, der er udenrigspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti.

"Jeg har ingen ideologi om, at vi skal fremme demokrati i andre lande. Jeg mener faktisk, at ethvert folk har de tyranner, som det fortjener. Hvis eksempelvis saudi araberne vil regeres af en middelalderlig konge, så må de selv om det," siger han til Computerworld

Derfor ser han det heller ikke som et problem, når vestlige virksomheder sælger teknologi, som bruges til at censurere internettet og overvåge befolkningen i diktaturstater, der bryder menneskerettighederne.

"Vi har et princip om, at danske virksomheder skal eksportere så meget som muligt, så længe det ikke er til skade for Danmarks sikkerhed," siger Søren Espersen.

Dermed er meldingen fra Dansk Folkeparti betydeligt mere kontant end hos regeringspartiet Venstre, hvor partiets udenrigspolitiske ordfører Søren Pind har sagt til Computerworld, at han som udgangspunkt er tilhænger af et internationalt forbud mod salg af såkaldte undertrykkende teknologier til diktaturstater.

Kan skade eksporten

Søren Espersen frygter, at yderligere restriktioner vil være til skade for den danske eksport.

"Vi mener, at det er meget væsentligt, at der ikke bliver lagt restriktioner på danske erhvervsliv. Vi skal kunne handle med alle. Hvis vi skal sidde og gøre hvert enkelt lands status op, ender vi med, at danske virksomheder kun kan eksportere til Norge, og det er nok et lige lovligt tyndt marked," siger Søren Espersen.

Den britiske forsker Greg Walton, som gennem flere år har forsket i den kinesiske stats omfattende brug af overvågningsteknologi, har fortalt til Computerworld, at specielt det kinesiske regime anvender avanceret overvågningsudstyr til at pågribe systemkritikere.

Er det ikke dobbeltmoralsk, når vi har strenge regler for eksport af produkter, der er til skade for vores sikkerhed, mens vi gerne vil sælge produkter, der kan bruges til at pågribe systemkritikere, der også kæmper for vestlige værdier?

"Nej, det er ikke spor dobbeltmoralsk. Det er faktisk en soleklar holdning. Vi har én opgave som danske politikere, og det er at sikre Danmarks frihed og selvstændighed. Danske virksomheder skal kunne handle frit, så længe vores myndigheder ikke vurderer, at det er til skade for Danmark og vores alliancepartnere i NATO," siger Søren Espersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere