Artikel top billede

Føj, hvor er den hjemmeside grim - men den virker

Klumme: Vi kan altså ikke bruge vores tid på latterlig æstetik. Det er jo ikke et dameblad.

Det meget succesfulde, norske webmedie, vg.no, vinder ingen priser for sit smukke design.

Det er en stor rodebunke med alt for mange skriftstørrelser og -typer. Og alt for mange billeder i alt for mange størrelser. Det er grimt, men det er den bedste medieforretning på denne del af nettet.

Og det nye design på fyens.dk er heller ikke en skønhedsåbenbaring. Også her roder det forfærdeligt, og det ser ikke ud til, at der er styr på noget som helst.

En studerende på webdesignskolen havde aldrig bestået sin eksamen med det design, men de første meldinger lyder på, at det virker over al forventning.

Alle grimme webmediers moder, drudgereport.com er en bragende succes, selvom det ser forfærdeligt ud og i øvrigt ikke har skiftet design i mindst 10 år.

Teksten er nærmest ulæselig, det hele er understreget, og der er alt for mange versaler.

Det skal ikke være pænt, det skal virke. Og det skal være unikt. Man er ikke i tvivl om, hvor man er. Og jo mere det roder, des bedre. Ingen pastelfarver , afrundede hjørner, grå nuancer, halvgennemsigtige og 3D-agtige smartheder.

Ingen fikse skyggevirkninger og slet ingen avancerede navigationsapparater, der elegant folder sig ud og ind og skifter farve, når man fører musen hen over. Ikke noget pjat.

Her arbejdes.

Her produceres nyheder, og de kommer ud. Det kan godt være, at vi roder, men vi har vigtigere ting at tænke på.

Der sker ting og sager i verden, og det er vores job at rapportere om det vigtige. Vi kan ikke bruge vores tid på latterlig æstetik. Det er tiden ikke til. Hvad tror I, det er? Et dameblad?

Rod er den nye tendens , og det passer mig fint. Meget fint. Det er nemlig lige nøjagtig sådan, mit hjem ser ud.

Det roder.

Og når rod er det smarteste, må jeg jo være noget af det smarteste inden for smart.

Og jeg har oven i købet været forud for min tid.

Det er længe siden, jeg har været tilnærmelsesvis smart, og jeg erindrer ikke, at jeg nogen sinde har været forud for noget som helst - slet ikke tid, den løber altid fra mig. Så jeg agter at nyde det så længe, det varer..

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere