Artikel top billede

Google trækker beta-skiltet af Chrome-browseren

Chrome-browseren er ude af betatest blot tre måneder efter, den blev lanceret. Der er ifølge Google blevet skruet på stabilitet og ydeevne, men selskabet nævner intet om den omdiskuterede sikkerhed.

Søgemaskineselskabet Google har efter kun tre en halv måned valgt at trække sin Chrome-browser ud af betatest og lancerer den nu som et fuldbårent produkt.

Det sker efter, at søgeselskabet har haft browseren til en grundig behandling, hvor flere børnesygdomme skulle luges ud.

Google har efter eget udsagn skruet på stabiliteten og ydeevnen, når der skal vises hjemmesider med video og sat kul under sin danskudviklede V8 JavaScript-motor, der eftersigende nu kører 1,4 gange hurtigere end beta-versionen af Chrome.

Derudover påpeger Google, at selskabet har tilført en bedre bogmærkefunktion til sin open source-browser, efter forespørgsler fra de omkring 10 millioner Chrome-brugere.

Født med begyndervanskeligheder

Googles Chrome-baby blev leveret under stor medieinteresse, men det var langtfra en fødsel uden komplikationer.

Inden browseren var en uge gammel, var flere kritikere ude med hårde ord om den lille nye, der blev omtalt som usikker.

I sin pressemeddelelse ved fjernelsen af beta-mærkatet har Google ikke valgt at skrive om forbedret sikkerhed. Og det mener leder af Center for Internetforskning, Niels Ole Finnemann, fra Århus Universitet heller ikke ler nødvendigt.

"Google er jo torskedumme, hvis de fjerner beta-mærkatet uden at kunne lukke munden på sikkerhedskritikken. For at vinde betydelige markedsandele skal Chrome jo som minimum være lige så sikker som Microsofts Internet Explorer-broser," forklarer han til Computerworld.

IT- og Telestyrelsen trækker ikke kritik tilbage

Efter den hårde kritik af sikkerheden tilbage i september udsendte flere statslige sikkerhedseksperter advarsler om brugen af Chrome.

Med en måneds forsinkelse stillede IT- og Telestyrelsen sig op i kritikerkoret og advarede mod Googles Chrome-browser.

Dengang sagde kontorchef Flemming Faber fra styrelsens sikkerhedskontor:

"Vi har valgt at advare mod brugen af Google Chrome primært, fordi det er en beta-version og ud fra den generelle betragtning, at beta-versioner kan udgøre en sikkerhedsrisiko," forklarer kontorchef Flemming Faber fra styrelsens IT-sikkerhedskontor.

Fordi styrelsen ikke har et test- og evalueringscenter vil Flemming Faber ikke ændre på sit udsagn.

"Vi forholder os neutrale til, at Chrome ikke længere er i beta. IT- og Telestyrelsen foretager jo ikke undersøgelser af software, hver gang et nyt produkt kommer på gaden. Derfor ser jeg ingen grund til at gøre yderligere i denne sag," forklarer Flemming Faber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere