Artikel top billede

Der er langt fra Stein Baggers tidligere luksustilværelse til det fængsel, hvor han i øjeblikket holdes isoleret. Foto: Mads Elkær (Foto: Mads Elkær)

IT Factory: Skeletter, isolation og luksusvillaer

Stein Bagger forventes til landet i morgen. Imens vælter skeletterne fortsat ud af skabet. Asger Jensby risikerer at få en civil retssag på halsen. Stein Bagger så på luksusvilla til 55 millioner kroner.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.

IT Factory-skandalen går nu ind i sin tredje uge, alt imens afsløringerne om dens to hovedpersoner, den tidligere bestyrelsesformand Asger Jensby og tidligere direktør Stein Bagger, fortsætter ufortrødent.

Men det er ikke kun de to, der har været under kraftig beskydning.

Også Skat kom over weekenden i mediernes søgelys, da Morgenavisen Jyllands-Posten kunne afsløre, at myndigheden udbetalte momsrefusion til IT Factory indtil andet halvår 2008, selvom Skat allerede havde firmaet under kraftig mistanke for svindel i efteråret 2007.

Weekendens helt store hovedperson har dog været tidligere bestyrelsesformand i IT Factory Asger Jensby. I et interview med Ekstra Bladet har det været beskrevet, hvordan han er brudt grædende sammen foran sin store villa i Kongsvinger i Norge.

Og ser man på sagerne, der tårner sig op i horisonten, kommer det måske ikke som nogen overraskelse.

Jensby har måske svigtet sit bestyrelsesansvar

Ifølge B.T. er kurator for konkursboet, Boris Frederiksen, nemlig ved at finde ud af, om det er muligt at gøre Asger Jensby og de øvrige bestyrelsesmedlemmer ansvarlige for de svigt, der er foregået i IT Factory.

Risikoen for at blive stillet til ansvar er dog minimal, fortæller ekspert i økonomisk kriminalitet, Lars Bo Langsted fra Aalborg universitet ifølge Berlingske Tidende. Han påpeger, at nok har Jensby været naiv, men at det i sig selv ikke er strafbart.

Fortidens spøgelser jager Jensby

Samtidig kom det frem, at Asger Jensbys tid ved IBM i USA endte alt andet end rosenrødt.

Han blev nemlig i 1984 ifølge dagbladet Børsen taget i at fuske med bilag, der angiveligt afslørede, at han ville have IBM til at betale for nye dæk og ruder til sin private Porsche - og ikke den Porsche, IBM havde stillet ham til rådighed som firmabil.

Den private mekanikerregning, som IBM skulle betale, beløb sig til 20.000 kroner, og det var altså nok til at sende Asger Jensby hjem igen, skriver Børsen.

Om det er kombinationen af de sager, der nu har fået Asger Jensby til at bebude, at han trækker stikket ud, er uvist. Blot skriver hans kommunikationsrådgiver Erik Ove i en pressemeddelelse, at Asger Jensby ikke længere vil diskutere private anliggender, og at det fremover er advokat Ole Borch, der som ny bestyrelsesformand i JMI Invest står for at udtale sig om forhold vedrørende investeringsselskabets øvrige firmaer.

Isolation og Strandvejsvilla

Imens medie-tsunamien har raset om Asger Jensby har den svindelsigtede Stein Bagger tilbragt de seneste par dage i nær fuldkommen isolation i et berygtet fængsel uden for Los Angeles, skriver Ekstra Bladet.

Et fængsel, der angiveligt må lade noget tilbage at ønske for Stein Bagger, der kort tid før sin rejse til Dubai og efterfølgende flugt til USA havde planer om at købe en strandvejsvilla i den absolutte luksusklasse.

B.T. kan nemlig i dag afsløre, at Stein Bagger i månederne før IT Factorys kollaps var til fremvisninger med jetset-mægleren Jan Fog, der fremviste boliger i det nordsjællandske whisky-bælte i 50 millioner kroners klassen.

Heriblandt en mere end 500 kvadratmeter stor strandvejsvilla med egen badebro syd for Vedbæk.

En kommentar på de oplysninger må offentligheden dog formentlig vente atter nogle dage på.

Efter Ekstra Bladets interview med Bagger i sidste uge, har han nemlig valgt at trække stikket ud. Der kommer ikke flere kommentarer, lyder det fra en talskvinde fra det fængsel, der formentlig kun danner ramme om Stein Baggers liv et døgns tid endnu.

Fra nyhedsbureauet Ritzau forlyder det, at han først skulle have kurs mod Danmark i løbet af tirsdagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere