Artikel top billede

Bent Rasmussen, Mols-Linien. Foto: Søren Holm/Chili (Foto: Søren Holm/Chili)

It-chefens 2009: Bent Rasmussen, Mols-Linien

It-chefens 2009: Computerworld har spurgt en række it-chefer om, hvad de betragter som de største udfordringer i 2009. Læs her, hvad Bent Rasmussen fra Mols-Linien lægger mest vægt på.

Hvilket it-projekt var det vigtigste for dig i 2009?

Det vigtigste har været automatisk billettering, som blandt andet er til gående. Projektet er færdigt og har været i drift i et stykke tid. Vi er glade for at kunne give kunderne muligheden for at reservere via internettet for derefter at køre i automaterne for selvbillettering, når de ankommer til havnene.

Bilisterne kan billettere sig selv med dankort, kreditkort og brobizzer. Vi samarbejder med Easy Go, som foregår på tværs af hele Norden, så alle brobizzer i Norden kan tages i vores anlæg.

Hvad bliver dit selskabs udfordringer til næste år?

Det bliver stadig at øge den høje service, så flere og flere ønsker at benytte os. Det er blandt andet automatisk billettering, kundepleje, når de ringer til Mols-Linien, og når de er om bord på vores skibe. Vi undersøger muligheden for at gøre det gratis for vores kunder at gå på internettet, da interessen for dette er meget stor.

Bliver næste år et vækstår, et fladt år eller et år med faldende kurver?

Det bliver ikke lige så stort et vækstår, som det har været i år, når det drejer sig om it-projekter. Vi har lavet meget i år og har brugt mange ressourcer.

Hvilke forandringer planlægger du i din afdeling i det kommende år?

Vi skal udskifte alle vores billetmaskiner. Da de er fra 1999, er de forældede, og det er ikke muligt at fremskaffe reservedele længere. Vi går i gang i januar, og det tager nok tre måneder, før vi er igennem processen.

Udskiftningen skal betyde større driftssikkerhed for kunderne, så det virker hver gang. Alt går hurtigere og er mere fleksibelt med det nye system.

Hvilke større investeringer planlægger du?

Udskiftningen af billetmaskinerne er en investering på en million kroner. Samtidig investerer vi i en opdatering af vores telefonsystem på omkring 700.000 kroner. Så overvejer vi at lave et reservationssystem på nettet for vores erhvervskunder, så de hurtigere kan reservere via en kundeportal. Vi forventer, at det hele kommer til at koste omkring to en halv million kroner.

Hvor ser du de største vækstmuligheder for din forretning i de kommende år?

Vi vil stadig automatisere så meget som muligt i hele billet- og reservations­systemet.

Hvilken it-megatrend anser du for at være den vigtigste i de kommende år?

Mobility er en trend, som går langt. For det er det, vi alle ønsker. Vi skal være mindre afhængige og skal kunne have det meste med os. Man er mere fri, når der er mulighed for opkobling på færgen og vores havneområde, eller når man sidder i ventesalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere