Artikel top billede

Microsoft: Sådan fjerner du IE i Windows

Microsoft har nu officielt bekræftet, at det i Windows 7 vil være muligt helt at fjerne Internet Explorer. Se listen med de programmer, der kan fjernes.

Når Microsoft begynder at lange sit nye styresystem, Windows 7, over disken senere på året, vil kunderne for første gang ikke også være tvunget til at se på det blå 'e', der giver adgang til Internet Explorer.

Microsoft gør det nemlig muligt at fjerne Internet Explorer, bekræfter selskabet nu på sin blog.

"I Windows 7 udvider vi antallet af features, som du har kontrol over, og giver kunderne mere kontrol, fleksibilitet og valg til at kunne styre de features, der er tilgængelige i denne version af Windows," skriver Jack Mayo, som er leder af 'Documents and Printing'-holdet og også har arbejdet på Internet Explorer 8.

EU jagter Microsoft

"Hvis en feature bliver fravalgt, vil den ikke være tilgængelig. Det betyder, at filerne ikke bliver loadet af operativsystemet (for sikkerhedsbevidste kunder) og ikke er tilgængelig for brugerne af computeren," forklarer Microsoft på bloggen.

Selvom Microsoft ikke selv omtaler det i indlægget, skal udmeldingen ses i lyset af den sag mod Microsoft bundling af Windows og IE, som EU er på vej med - sammen med browser-producenter som Google og Mozilla,

EU er utilfreds med, at Microsoft binder Internet Explorer-browseren sammen med Windows-styresystemerne.

Hård browser-konkurrence

Der er ellers hårdere konkurrence på browsermarkedet i dag, end der har været i mange år. I takt med Firefox' og Safaris' øgede popularitet - og Googles lancering af Chrome - har Internet Explorers markedsandel nærmest været i frit fald.

I fjerde kvartal 2004 havde IE en global markedsandel på 91,27 procent, men det tal var i fjerde kvartal 2008 faldet til 69,80 procent.

Microsofts Jack Mayo skriver i sit blogindlæg, at mange nok vil bemærke, at listen med features, der kan slås fra, er vokset fra Vista til Windows 7.

Blandt de applikationer, der vil kunne slås fra i det nye styrestem, finder man blandt andet:

Windows Media Player, Windows Media Center, Windows DVD Maker, Windows Search, Fax og Scan - og altså Internet Explorer 8.

Se hele listen ved at klikke på billedet til højre.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

HusCompagniet A/S

IT-driftsansvarlig

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere