Spil - fremtiden er lys

Klumme: Spil er en opmuntring for hele it-branchen. I dag er der slet intet modsætningsforhold mellem at arbejde med it og være en farvestrålende og cool kriminel.

Salgstallene for den seneste version af Grand Theft Auto har været skuffende. Der er tydeligvis behov for nye kriminalitets-inspirerende spil for både børn og voksne. Vi iler derfor med en test af mulige aftagere:

Vi starter med et spil for de mindste, nemlig det helt nye "Shoplifting" til både Nintendo DS og PC. Det kan være lidt voldsomt for de 5-årige at starte med at stjæle biler, eller håndtere skinnende skydevåben.

Indtil i dag har de små været henvist til Pixeline og andre sødladne og pædagogisk/politisk korrekte spil.

Med "Shoplifting" bliver der ændret ved dette. Spillet giver en meget fin introduktion til en kriminel karriere efter den klassiske storebror-model.

Du skal manøvrere igennem supermarkedet og rapse så mange ting som muligt. Storebror er med hele tiden og giver gode råd, men indkasserer også alle tyvekoster, hvis du ikke makker ret.

Den store dybfrosne culottesteg giver flest point, men pas på forfrysninger, når du skal manøvrere den gennem kassen under hættetrøjen.

Undervejs i spillet skal man undgå butiksdetektiven, bestyreren og flaskedrengen.

Spillet bliver hurtigt lidt kedeligt, men kan være en god træning, inden man prøver de nye kvalifikationer af i virkeligheden.

For de voksne er spillet "SteinCity" et forfriskende nyt pust. Her skal du bygge et it-firma af ingenting. Spillet er sponsoreret af en række ledende pengeinstitutter, der stiller de mest avancerede finansielle instrumenter til rådighed.

Her handler det om at konstruere karuseller og pyramider og samtidig indkøbe så meget "bling", at alle fortsat har maksimal tillid til dig.

Du kan løbende måle omverdens tillid, på det lille "cheatometer" i skærmens bund. Spillet vrimler med farvestrålende karakterer, nogen af dem hentet fra bl.a. "TribalWar".

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se listen: Her er Danmarks 28 bedste virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift
Computerworld Top 100 2020: Computerworld har endnu engang kåret Danmarks dygtigste it-selskaber til outsourcing, hosting og drift. Se listen over de 28 selskaber her.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.