Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nu er det muligt på helt tæt hold at følge med i, hvad din politiker render og laver i folketingssalen.

Han vil revolutionere folkestyret med web 2.0

En ung dansk programmør gør, hvad folketinget.dk indtil videre ikke har formået. Han inddrager borgerne, der kan følge deres politiker tæt og kommentere lovforslag.

Hold øje med, om politikeren, du stemte på ved valget, også varetager dine interesser. Kommentér lovforslag og diskutér dem med andre brugere.

Det er nogle af de muligheder, det nye site Folkets Ting byder på.

Bag siden står den 27-årige studerende fra IT-Universitet Michael Friis, som mener, det er på tide, at folkestyret også inddrager borgerne på nettet. En opgave, som han ikke mener, at Folketingets officielle side har løftet tilfredsstillende endnu.

"Jeg var frustreret. Internettet er jo fedt til at inddrage borgere og brugere, og Folketinget.dk har alle afstemningsresultater, tekster og lovforslag, så det er da oplagt at folk skal have lov til at svare igen," siger Michael Friis.

Følg din politiker tæt

Han forklarer, at målet med Folkets Ting har været at gøre folketingets beslutninger transparente og let overskuelige.

Det betyder for eksempel, at det er muligt at klikke sig ind på en politiker og følge med i, hvad vedkommende senest har stemt for eller imod. Det er desuden muligt på en graf at se, hvor mange lovforslag, der er stemt om i en given måned.

Alt sammen oplysninger, som folketingets egen side har i forvejen. Nu er de blot tilgængelige visuelt på folketsting.dk. Til formålet byggede Michael Friis selv en robot, der indsamler data direkte fra folketinget.dk

"Der er en scraper, som er en robot, der drøner hjemmesiden igennem hver nat, som jeg selv har bygget. Den trak tænder ud, fordi hjemmesiden er fra 1997 med utrolig dårlig markup," siger han

Det handler om effekt - ikke penge

Den 27-årige programmør forklarer, at selvom han bruger det meste af sin fritid på projektet, der har været undervejs i to måneder, gør han det ikke for at tjene penge.

"Der er ikke noget kommercielt sigte med det overhovedet. Det ville være at udvande konceptet, hvis jeg prøvede at slå mønt på det," siger han og fortsætter:

"Ja, jeg er programmør, men jeg er også meget politisk interesseret, og så synes jeg, at det var en kæmpe mulighed for at lave noget med impact. Kombinationen af de politiske data og det at gøre dem tilgængelig for offentlig debat på en fed måde er værd at lave, fordi det er så potentielt eksplosivt," siger han.

Pia Kjærsgaard kommer til at tale arabisk

Selv forestiller Michael Friis sig da også, at siden kan få endnu flere features, end den har på nuværende tidspunkt.

"Jeg kan bruge Google Translate API til at oversætte taler og lovtekster. Der er mange mennesker, der har en legitim interesse i, hvad der foregår på Christiansborg, men som ikke taler dansk, så der kan jeg oversætte det til engelsk eller arabisk for eksempel," siger han.

"Forhåbentlig, inden så længe, taler Pia Kjærsgaard arabisk på Folkets Ting. Det ser jeg frem til," griner Michael Friis.

Lovgivning skal være social

Selv håber han, at siden med tiden vil vokse og være med til at styrke debatten om folkestyret og dets politikere. En af måderne, han vil sikre det på, er integration med Facebook.

"Facebook-integration er på tegnebrættet. At gøre debatten til en social ting, så hvis jeg kommenterer på et lovforslag kan det stå i mit facebook-feed. Dels for at skabe trafik til sitet, men også for at skabe en social debat om lovgivningen," siger han.

For at få det til at ske, tager Michael Friis gerne imod hjælp.

"Jeg prøver at skabe et community omkring det. Jeg gør det ikke for at tjene penge, så hvis der er nogen, der har lyst til at hjælpe eller støtte op omkring det, så vil jeg rigtig gerne have deres hjælp," siger han.

"Det handler om at maksimere impact - og så deler jeg meget gerne æren med alle, der vil bidrage," slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere