Nu er det muligt på helt tæt hold at følge med i, hvad din politiker render og laver i folketingssalen.

Han vil revolutionere folkestyret med web 2.0

En ung dansk programmør gør, hvad folketinget.dk indtil videre ikke har formået. Han inddrager borgerne, der kan følge deres politiker tæt og kommentere lovforslag.

Hold øje med, om politikeren, du stemte på ved valget, også varetager dine interesser. Kommentér lovforslag og diskutér dem med andre brugere.

Det er nogle af de muligheder, det nye site Folkets Ting byder på.

Bag siden står den 27-årige studerende fra IT-Universitet Michael Friis, som mener, det er på tide, at folkestyret også inddrager borgerne på nettet. En opgave, som han ikke mener, at Folketingets officielle side har løftet tilfredsstillende endnu.

"Jeg var frustreret. Internettet er jo fedt til at inddrage borgere og brugere, og Folketinget.dk har alle afstemningsresultater, tekster og lovforslag, så det er da oplagt at folk skal have lov til at svare igen," siger Michael Friis.

Følg din politiker tæt
Han forklarer, at målet med Folkets Ting har været at gøre folketingets beslutninger transparente og let overskuelige.

Det betyder for eksempel, at det er muligt at klikke sig ind på en politiker og følge med i, hvad vedkommende senest har stemt for eller imod. Det er desuden muligt på en graf at se, hvor mange lovforslag, der er stemt om i en given måned.

Alt sammen oplysninger, som folketingets egen side har i forvejen. Nu er de blot tilgængelige visuelt på folketsting.dk. Til formålet byggede Michael Friis selv en robot, der indsamler data direkte fra folketinget.dk

"Der er en scraper, som er en robot, der drøner hjemmesiden igennem hver nat, som jeg selv har bygget. Den trak tænder ud, fordi hjemmesiden er fra 1997 med utrolig dårlig markup," siger han

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.