Nu er det muligt på helt tæt hold at følge med i, hvad din politiker render og laver i folketingssalen.

Han vil revolutionere folkestyret med web 2.0

En ung dansk programmør gør, hvad folketinget.dk indtil videre ikke har formået. Han inddrager borgerne, der kan følge deres politiker tæt og kommentere lovforslag.

Hold øje med, om politikeren, du stemte på ved valget, også varetager dine interesser. Kommentér lovforslag og diskutér dem med andre brugere.

Det er nogle af de muligheder, det nye site Folkets Ting byder på.

Bag siden står den 27-årige studerende fra IT-Universitet Michael Friis, som mener, det er på tide, at folkestyret også inddrager borgerne på nettet. En opgave, som han ikke mener, at Folketingets officielle side har løftet tilfredsstillende endnu.

"Jeg var frustreret. Internettet er jo fedt til at inddrage borgere og brugere, og Folketinget.dk har alle afstemningsresultater, tekster og lovforslag, så det er da oplagt at folk skal have lov til at svare igen," siger Michael Friis.

Følg din politiker tæt
Han forklarer, at målet med Folkets Ting har været at gøre folketingets beslutninger transparente og let overskuelige.

Det betyder for eksempel, at det er muligt at klikke sig ind på en politiker og følge med i, hvad vedkommende senest har stemt for eller imod. Det er desuden muligt på en graf at se, hvor mange lovforslag, der er stemt om i en given måned.

Alt sammen oplysninger, som folketingets egen side har i forvejen. Nu er de blot tilgængelige visuelt på folketsting.dk. Til formålet byggede Michael Friis selv en robot, der indsamler data direkte fra folketinget.dk

"Der er en scraper, som er en robot, der drøner hjemmesiden igennem hver nat, som jeg selv har bygget. Den trak tænder ud, fordi hjemmesiden er fra 1997 med utrolig dårlig markup," siger han

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.