Nu er det muligt på helt tæt hold at følge med i, hvad din politiker render og laver i folketingssalen.

Han vil revolutionere folkestyret med web 2.0

En ung dansk programmør gør, hvad folketinget.dk indtil videre ikke har formået. Han inddrager borgerne, der kan følge deres politiker tæt og kommentere lovforslag.

Hold øje med, om politikeren, du stemte på ved valget, også varetager dine interesser. Kommentér lovforslag og diskutér dem med andre brugere.

Det er nogle af de muligheder, det nye site Folkets Ting byder på.

Bag siden står den 27-årige studerende fra IT-Universitet Michael Friis, som mener, det er på tide, at folkestyret også inddrager borgerne på nettet. En opgave, som han ikke mener, at Folketingets officielle side har løftet tilfredsstillende endnu.

"Jeg var frustreret. Internettet er jo fedt til at inddrage borgere og brugere, og Folketinget.dk har alle afstemningsresultater, tekster og lovforslag, så det er da oplagt at folk skal have lov til at svare igen," siger Michael Friis.

Følg din politiker tæt
Han forklarer, at målet med Folkets Ting har været at gøre folketingets beslutninger transparente og let overskuelige.

Det betyder for eksempel, at det er muligt at klikke sig ind på en politiker og følge med i, hvad vedkommende senest har stemt for eller imod. Det er desuden muligt på en graf at se, hvor mange lovforslag, der er stemt om i en given måned.

Alt sammen oplysninger, som folketingets egen side har i forvejen. Nu er de blot tilgængelige visuelt på folketsting.dk. Til formålet byggede Michael Friis selv en robot, der indsamler data direkte fra folketinget.dk

"Der er en scraper, som er en robot, der drøner hjemmesiden igennem hver nat, som jeg selv har bygget. Den trak tænder ud, fordi hjemmesiden er fra 1997 med utrolig dårlig markup," siger han

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning