Artikel top billede

Microsoft udsender kritisk sikkerhedsadvarsel

Microsoft har offentliggjort en ekstra sikkerhedsadvarsel om en fejl i DirectX. Der er ingen rettelse, så brugerne må foreløbig nøjes med en workaround-anvisning.

Software-giganten fra Redmond har publiceret en særlig sikkerhedsadvarsel om en kritisk fejl, der optræder i forbindelse men Microsoft DirectX.

Foreløbig er der ingen patch, der lukker problemet.

"Det er DirectX DirectShow, som indeholder en sårbarhed, der kan føre til afvikling af arbitrær kode ved behandling af en særligt udformet QuickTime-fil," beretter sikkerhedsfirmaet CSIS.

Brugeren skal dog lokkes til at besøge en fjendtlig side for, at den skadelige kode kan afvikles på computeren. Hvis det sker, vil den skadelige kode køre automatisk og uden yderligere brugerinteraktion.

Sårbarheden er ifølge firmaet af en sådan natur, at den let kan misbruges via drive-by angreb fra fjendtlige web-sider.

Rammer ikke ny udgaver af Windows

Det er de lidt ældre versioner af Windows, der denne gang står for skud.

"Sårbarheden vil med stor sandsynligvis først og fremmest være en alvorlig trussel mod Windows arbejdsstationer og terminal-servere. Den er bekræftet under Windows 2000 Service Pakke 4, Windows XP og Windows Server 2003," siger CSIS.

I de mere moderne udgaver af styresystemet, herunder Vista og 2008, er der dog ingen problemer. Den sårbare komponent er nemlig blevet fjernet i disse udgaver af Windows.

Den fejlbehæftede komponent, der giver anledning til bekymring, er et Apple QuickTime baseret filter, som deler Apple QuickTime data i audio- og video-streams.

Den understøtter QuickTime 2.0 og tidligere versioner.

Microsoft har beskrevet en detaljeret løsning (workaround) på problemet på virksomhedens webside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.