Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Anmeldere: Så god er den nye Firefox-browser

Firefox 3.5 er hurtigere og bedre end forgængeren, men hvordan klarer den sig i sammenligning med IE, Chrome og Safari? Læs anmeldelserne her.

I går blev Mozillas nye Firefox-browser, version 3.5, frigivet, og allerede nu står anmelderne i kø for at give browseren deres kommentar med på vejen.

Firefox 3.5 afløser den nuværende 3.0 og skal ved hjælp af en række nye features tage kampen op med den seneste generation af browsere fra konkurrenterne, heriblandt Microsofts Internet Explorer 8, Googles Chrome 2 og Apples Safari 4.

Blandt nye nye features i Firefox 3.5 finder man understøttelse af HTML 5, hurtigere Javascript-afvikling i form af TraceMonkey og muligheden for privat browsing, så andre ikke kan se, hvilke sider, man har besøgt.

Så hurtig er den

Hastigheden er fortsat et vigtigt konkurrence-parameter blandt browsere, og det er da også netop hastigheden, der fokuseres mest på i de anmeldelser af den nye Firefox, der allerede er ude nu, dagen efter den blev lanceret.

ZDNet har testet browseren ved hjælp af SunSpider Javascript benchmark og V8 Benchmark Suite. I begge tilfælde leverer Firefox 3.5 markant bedre resultater end Microsofts Internet Explorer 8 - men samtidig dårligere end Googles Chrome og Apples Safari 4.

"Så Firefox 3.5 halter bagefter Chrome og Safari 4. Når det er sagt, så er browseren dog hurtig nok til, at du ikke rigtig vil bemærke, at det ikke er den hurtigste," skriver ZDNet.

PCMag.com har også set nærmere på den nye browser, og her lyder kommentaren, at Firefox 3.5 "viser villighed til at mestre fremadstormende webstandarder og fortsætter med forbedre hastigheden. Hvis man dertil føjer den nye mulighed for privat browsing, forbedret håndtering af tabs og en utrolig god mulighed for brugertilpasning, har du en kombination, der vinder."

PCMag.com skriver dog også, at Firefox 3.5 er langsommere i opstarten end konkurrenterne.

Konkurrenterne har forbedret sig

The Register skriver, at Firefox 3.5 er bedre end tidligere versioner - men ikke dramatisk.

Her hæfter man sig ved, at features som privat browsing og muligheden for 'hive' en tab ud som en selvstændig browser-session er fornuftige tiltag, men også noget som allerede eksisterer i konkurrerende browsere.

"Lokationsbestemt browsing er mere interessant. Et website kan spørge efter din position, og med dit samtykke vil Firefox kontakte et Google API for at finde ud af, hvor du er. Det implementerer en foreslået W3C-standard og har potentiale, selvom stort set ingen sider gør brug af muligheden i øjeblikket."

Firefox 3.5's nye Javascript-motor, der bærer navnet TraceMonkey, har ifølge The Register også betydet, at den nye version er tre gange hurtigere end forgængeren i Sunspider benchmark'en - Googles Chrome er dog stadig hurtigere.

Til gengæld vinder Firefox, når det kommer til forbrug af hukommelse. IE8 og Chrome starter en ny proces for hver tab, hvilket æder hukommelse, skriver The Register.

På Cnet er man generelt også tilfreds med Firefox 3.5, men samtidig bemærkes det, at konkurrencen blandt browserne er blevet hård efterhånden.

"Nu da Firefox har sparket døren ind til Internet Explorer, vil det være fjollet at forvente, at de er de eneste, der skynder sig igennem den," skriver Cnet.

En fantastisk tid for nettet

Ars Technica har også en længere gennemgang af Firefox 3.5.

Her lyder konklusionen, at muligheden for HTML 5-video, den hurtigere Javascript-motor, og andre nye, udvikler-rettede værktøjer vil give innovationen på nettet et boost, og at den nye private mode, tab-hånteringen og bruger-interfacet vil hjælpe Firefox i konkurrencen med de nye browsere.

"Generelt er dette en fantastisk tid for nettet. Browser-markedet bliver i stigende grad levende og nyder godt af ægte konkurrence og fremskridt, efterhånden som kravet om mere kraftfulde web-applikationer driver nye standarder frem," lyder det hos Ars Technica.

I den seneste statistik fra Net Applications har Firefox en samlet global markedsandel på 22,51 procent, Internet Explorer har 65,50 procent, Safari 8,43 procent, Chrome har 1,80 procent, Netscape 0,74 procent og Opera 0,72 procent.

Firefox 3.5 kan hentes på denne side.

Se de nye features i Firefox 3.5:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere