Artikel top billede

Endnu en dansker nomineret til EU-pris

Gentofte Kommune er blevet nomineret til en European eGovernment Award.

'Genvej' hedder Gentofte Kommunes digitale selvbetjeningsløsning. Og den er blevet nomineret til en europæisk digitaliseringspris. Det er den, ifølge EU, fordi det er en særligt vellykket it-løsning inden for offentlig service.

Jens Peter Friis, økonomidirektør i Gentofte Kommune, er helt enig:

"Nabokommunen har ikke sådan et system. Det er en Gentofte-opfindelse. Vi har samlet så mange services ét sted, som det har været muligt, og vi arbejder hele tiden på at udvikle nye anvendelsesmuligheder," siger Jens Peter Friis.

Det er fjerde gang, at EU uddeler prisen European eGovernment Award, hvor det er muligt at stille op i tre forskellige kategorier. Genvej er nomineret i kategorien 'eGovernment empowering citizens', der har fokus på forbedret og lettere adgang til offentlige services.

"Vi er selvfølgelig glade for, at der bliver lagt mærke til os, og vi anser det som en stor anerkendelse af vores strategi," siger Jens Peter Friis.

Kontrolpanel for borgerservice

Genvej udmærker sig ved at samle en masse selvbetjeningsmuligheder ét sted, som borgeren kan få adgang til ved hjælp af sin digitale signatur.

Genvej henter oplysninger fra flere forskellige myndigheder, så man kan nøjes med at logge ind det ene sted. Det betyder, at man uden at forlade siden kan melde flytning, bestille ekstra skraldeposer, tilkalde skadedyrsbekæmpelse, tjekke pension og børnebidrag og se billeder af sit eget hus. Samt en hel masse mere.

Det er også her, man klarer al kommunikation med kommunen, og hvor man kan læse, hvad ens børn har lavet i børnehaven, hvilke lektier de har for, og om de skal have madpakke med på skovturen.

Anden danske finalist

I sidste uge skrev vi historien om Informationstjenesten Øresunddirekt, der er nomineret til den europæiske eGovernment Award i kategorien 'eGovernment supporting the single market'. Den kategori fokuserer på e-services og informationsdeling på tværs af grænser, der har indflydelse på borgernes mobilitet og forretninger på tværs af EU.

I alt har ni danske digitaliseringsprojekter været tilmeldt konkurrencen, der afgøres på EU's ministerkonference om eGovernment i Malmö 19.-20. november i år. 260 projekter er med i konkurrencen, hvoraf 52 bliver udvalgt som finalister.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere