Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Deltagerne ved sidste års Top 100-kåring fik kvalificerede bud på fremtiden fra fremtidsforsker Preben Mejer, InnovationLab. Foto: Torben Klint.

Danmarks bedste it-firmaer - de nominerede er . . .

Top 100: Efter at have sammenlignet regnskabstal for over 350 it-virksomheder kårer Computerworld imorgen Danmarks it-superliga. Læs hvem de nominerede er.

For fjortende år i træk har Computerworld gennemgået regnskaberne for it-virksomheder med en omsætning på over 20 millioner kroner.

I år er regnskaberne fra flere end 350 virksomheder med i analysen.

De nominerede til titlen som Danmarks bedste it-virksomhed er:

Conscia.

e-Boks.

PØ Data A/S.

Udover den samlede vinder bliver der også uddelt en pris til den bedste virksomhed i sværvægts-klassen med en omsætning mellem en halv og en milliard kroner. Her er de tre nominerede:

CSC Consulting Group A/S.

Multidata A/S.

Nordic Processor ApS.

I gruppen af virksomheder med en omsætning over en milliard kroner er de nominerede til titlen Årets supersværvægter:

YouSee A/S.

PBS A/S.

SAP Danmark A/S.

Men dermed er det ikke slut med kåringerne. Også Danmarks bedste softwarefirmaer, hardwarefirmaer, it-servicefirmaer og it-afsætningsfirmaer bliver hædret.

Om metoden

Firmaerne bliver rangeret på baggrund af deres score på fire udvalgte målepunkter:

- Vækst i omsætning.
- Afkastningsgrad.
- Overskudsgrad.
- Effektivitetsgrad defineret som resultat af primær drift per ansat.

Modellen er i år blevet efterset og godkendt af lektor Jørgen Ravn Elkjær fra Københavns Universitet og kontorchef Kristian Hjulsager fra Danmarks Statistik.

Begge er forfattere til flere lærebøger i årsregnskabsanalyse, regnskabsvæsen og økonomistyring.

Snyd overskyggede 2008-kåring

Sidste år løb IT Factory som bekendt med prisen for sine fremragende regnskabstal. Tallene viste sig imidlertid at være ren fiktion.

Kort efter kåringen sidste år indledte Computerworld og Dorte Toft et samarbejdede, der skulle komme nærmere sandheden om IT Factory.

Der var nemlig en hel del løse ender i kølvandet på kåringen. Samarbejdet med Dorte Toft udmøntede sig i en række kritiske artikler få uger inden IT Factorys kollaps.

Du kan læse artiklerne her.

Du vil her på Computerworld.dk og Top 100-sitet kunne følge Top 100-kåringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.