Deltagerne ved sidste års Top 100-kåring fik kvalificerede bud på fremtiden fra fremtidsforsker Preben Mejer, InnovationLab. Foto: Torben Klint.

Danmarks bedste it-firmaer - de nominerede er . . .

Top 100: Efter at have sammenlignet regnskabstal for over 350 it-virksomheder kårer Computerworld imorgen Danmarks it-superliga. Læs hvem de nominerede er.

For fjortende år i træk har Computerworld gennemgået regnskaberne for it-virksomheder med en omsætning på over 20 millioner kroner.

I år er regnskaberne fra flere end 350 virksomheder med i analysen.

De nominerede til titlen som Danmarks bedste it-virksomhed er:

Conscia.

e-Boks.

PØ Data A/S.


Udover den samlede vinder bliver der også uddelt en pris til den bedste virksomhed i sværvægts-klassen med en omsætning mellem en halv og en milliard kroner. Her er de tre nominerede:

CSC Consulting Group A/S.

Multidata A/S.

Nordic Processor ApS.


I gruppen af virksomheder med en omsætning over en milliard kroner er de nominerede til titlen Årets supersværvægter:

YouSee A/S.

PBS A/S.

SAP Danmark A/S.


Men dermed er det ikke slut med kåringerne. Også Danmarks bedste softwarefirmaer, hardwarefirmaer, it-servicefirmaer og it-afsætningsfirmaer bliver hædret.

Om metoden
Firmaerne bliver rangeret på baggrund af deres score på fire udvalgte målepunkter:

- Vækst i omsætning.
- Afkastningsgrad.
- Overskudsgrad.
- Effektivitetsgrad defineret som resultat af primær drift per ansat.

Modellen er i år blevet efterset og godkendt af lektor Jørgen Ravn Elkjær fra Københavns Universitet og kontorchef Kristian Hjulsager fra Danmarks Statistik.

Begge er forfattere til flere lærebøger i årsregnskabsanalyse, regnskabsvæsen og økonomistyring.

Snyd overskyggede 2008-kåring
Sidste år løb IT Factory som bekendt med prisen for sine fremragende regnskabstal. Tallene viste sig imidlertid at være ren fiktion.

Kort efter kåringen sidste år indledte Computerworld og Dorte Toft et samarbejdede, der skulle komme nærmere sandheden om IT Factory.

Der var nemlig en hel del løse ender i kølvandet på kåringen. Samarbejdet med Dorte Toft udmøntede sig i en række kritiske artikler få uger inden IT Factorys kollaps.

Du kan læse artiklerne her.

Du vil her på Computerworld.dk og Top 100-sitet kunne følge Top 100-kåringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.