Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Har Gud eller Fanden skabt sociale medier?

Klumme: Vores behov for at være online og opdateret bliver større og større. Men har de sociale netværk forretningsmæssig værdi, eller er de bare tidsrøvere?

På få år er sociale medier blevet allemandseje, og medier som Facebook, Twitter, LinkedIn og MySpace er blevet en naturlig del af rigtig mange menneskers hverdag - og der er vist ingen tvivl om, at de er kommet for at blive.

Men bruger vi dem rigtigt, og forstår vi at udnytte deres enorme potentiale og ikke mindst skelne imellem professionelle medier og medier af mere privat karakter?

Som udgangspunkt er jeg positiv over for nye medietyper, og jeg mener, vi skal være åbne over for nye kommunikationsformer og -teknologier, men samtidig mener jeg også, at vi kan blive bedre til at skille professionelle kommunikationsplatforme fra udelukkende sociale netværk.

Vores fokus må være at skabe resultater gennem vores interne viden og netværk, og der er ingen tvivl om, at professionelle netværk, som for eksempel LinkedIn, tjener et formål for både medarbejdere og virksomheder.

Det er min klare overbevisning, at der er mange fordele at hente ved at lære at udnytte sociale medier til kommunikation både internt og eksternt, men det kræver grundig research og en helhjertet og dedikeret tilgang til arbejdet.

Når vi taler profilering, har sociale medier en større grad af troværdighed end traditionel markedsføring, og derfor kunne jeg sagtens forestille mig at bruge den nye type medier som alternativ til de traditionelle kundearrangementer - frokosterne, golfturene og seminarerne.

På den måde bliver formålet med deltagelsen tydeligere, og både deltagere og arrangører slipper for at rive en hel dag ud af kalenderen. For eksempel er et forum, der giver kunderne mulighed for at blogge om vores løsninger, oplagt, fordi det aflaster vores kundeservice.

Kunderne kan komme med ris og ros, videndele og ikke mindst hjælpe hinanden - og det skaber værdi for vores forretning, og den slags tiltag er jeg sikker på, at vi vil se flere af fremover.

Kommunikationen via sociale medier er åben og komplet ukontrollerbar - og det også en af styrkerne ved de nye platforme. Alle må mene, hvad de vil, og hvis virksomheden bygger på et anstændigt og troværdigt grundlag, vil den frie kommunikation medvirke til at skabe sympati for virksomheden. Vi skal bare være klar over, at mange medier overvåges af vores interessenter, og derfor bør vi tale om, hvorfor og hvordan vi bruger dem.

Det er op til ledelsen og medarbejderne i fællesskab at vurdere, hvordan vi får mest muligt ud af både netværk og fora, og hvordan vi bedst muligt tackler den ikke-kontrollerbare kommunikation udadtil.

De fleste af os er bedst til bare at gøre, som vi plejer, men jeg er overbevist om, at sociale medier kan hjælpe os med at tænke ud af boksen, og når vi gør det, skiller vi os ud fra mængden.

Der er rigtig mange meninger om, hvad de sociale medier er og kan, men det centrale må være at have en holdning til, hvordan de bliver brugt. Det handler om at definere sine målsætninger og om at overveje, hvilken type medie-strategi der passer til virksomheden og dens interessenter - og hellere i dag end i morgen.

Steen Hagengaard er administrerende direktør hos Columbus IT.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere