Dansk netværksudgave af SP2 er klar

Den danske version af Service Pack 2 til Windows XP er klar i udgaven til it-administratorer, som skal installere opgraderingen på mange pc'er. Andre danske brugere må vente en uges tid endnu.

Indhold

Så er freden forbi for de danske virksomheder, som skal opgradere deres Windows XP-installationer med Microsofts megapatch, Service Pack 2.

Den danske version af Service Pack 2 til netværksinstallation er nu klar til
download fra Microsoft.

Da der er tale om en voldsom stor download, vil denne udgave dog ikke kunne betale sig at hente, hvis man blot skal opgradere en enkelt pc, lyder rådet fra Microsoft. Der kan man i stedet benytte den automatiske Windows Update-funktion i Windows XP.

Microsoft i Danmark forventer, at denne version er klar omkring den 14. september og anbefaler, at almindelige brugere vælger denne enklere måde at installere opgraderingen. Henter man Service Pack 2 via Windows Update sparer man desuden mere end 100 megabyte i download-tid.

Netværksinstallationen fylder 259 megabyte, mens den samlede størrelse gennem Windows Update ifølge Microsoft typisk vil være omkring 100 megabyte.

For at download-tiderne ikke skal blive alt for lange, har Microsoft dog sat begrænsninger på, hvor mange brugere, der samtidig kan være på Windows Update. Derfor vil privatbrugerne modtage opdateringen i mindre grupper af gangen.

Det betyder, at Microsoft formentligt først vil nærme sig en fuldstændig opgradering hos slutbrugerne en gang i oktober.

Strammere sikkerhed

Service Pack 2 til Windows XP er Microsofts største udviklingsprojekt siden lanceringen af Windows XP. Det er samtidig den foreløbige kulmination på selskabets forsøg på at rette op på dets plettede ry på sikkerhedsområdet.

Microsoft har slået på tromme for Windows XP under sloganet "Trustworthy Computing", pålidelig databehandling, men efter lanceringen af Windows XP er der fremkommet adskillige alvorlige orme, trojanske heste og andre typer ondsindede programmer, som udnytter sikkerhedshuller i Microsofts styresystem.

Med Service Pack 2 forsøger Microsoft at rette op på nogle af de indbyggede svagheder på Windows-platformen. For brugerne sker det mest mærkbart ved strengere sikkerhedsindstillinger i browseren Internet Explorer og en personlig firewall.

Begge dele kan dog komme i konflikt med blandt andet browserbaserede applikationer. Det kan give problemer for virksomheder, som baserer deres intranet på funktioner i Internet Explorer.

På grund af disse mulige konflikter har Microsoft også holdt frigivelsen af Service Pack 2 til Windows XP Professional tilbage og udsendt et værktøj, som kan slå automatiske opdateringer fra.

Microsoft opfordrer endvidere alle virksomheder til først at gennemteste Service Pack 2, før opgraderingen installeres i hele virksomheden.

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere