Administrerende direktør Helge Kaltoft fra Multidata har været med, siden selskabet blev udskilt fra PBS i 2003.

Sværvægt: Han vil udbetale skandinavernes løn

Top 100: Multidata vil runde en milliard kroner i omsætning i 2010. Vejen går via kapring af nye skandinaviske kunder.

Multidata blev i 2003 udskilt af PBS som selvstændig virksomhed med 70.000 danske kunder 'på lommen'. I dag er selskabets mål som dominerende skandinavisk aktør inden for løn- og HR-området at runde en milliard kroner i omsætning i 2010.

"Det er vores ambition, men det afhænger selvfølgelig i nogen grad konjunkturerne," siger administrerende direktør Helge Kaltoft fra Multidata, der har været med helt fra PBS-tiden.

I 2008 var Multidatakoncernens omsætning på 811 millioner kroner. Multidata Danmark opnåede samme år en omsætning på 557 millioner kroner og et overskud på 68 millioner kroner.

Med opkøbet af norske Bluegarden i 2007 satte Multidata sig tungt på det skandinaviske marked og udbetaler i dag løn til 2,3 millioner personer i Norden, hvilket svarer til 20 procent af alle lønmodtagerne.

"Vi gik fra en fin position i Danmark til at blive en etableret nordisk spiller," siger Helge Kaltoft, som forklarer, at organisk vækst ikke ville have været mulig.

Selskabet mål var nemlig ikke blot et nyt geografisk marked men også at udvide produktsortimentet til andet end løntransaktioner. Fremover ville selskabet tilbyde it-systemer, der underbygger hele virksomhedens arbejde med human resource. Netop Bluegarden havde et system, der understøttede den proces for virksomhederne. Siden har Multidata udviklet videre på systemet og tilpasset det til danske forhold.

I fremtiden står vækst på programmet. Planen er, at Multidata vil kapre nogle af Danmarks absolut største virksomheder som kunder til HR-­systemet.

Blandt Multidatas konkurrenter finder man SAP Danmark og Oracle. Særligt de store virksomheder med SAP-baserede systemer har en tendens til at vælge samme selskabs løsning på lønområdet, forklarer Helge Kaltoft.

"Men vi har også flere eksempler på, at de vælger os," siger han.

Han henviser blandt andet til et norsk udbud på en kontrakt til en værdi af et trecifret millionbeløb, som Multidata vandt.

Samtidig ser direktøren også et stort potentiale i Norge og Sverige i forhold til lønløsninger til de små virksomheder. Et kundesegment som Bluegarden i Norge og Sverige ikke tidligere har satset på, men som Multidata ifølge Helge Kaltoft sidder tungt på i Danmark.

Læs alt om Top 100 2009 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
Uden konkurrence: Netcompany vinder ordren på en ny norsk smittestop-app
Netcompany vandt ordren om at levere en ny smittestop-app til Norge. Trods stor interesse fra norske it-firmaer var Netcompany eneste byder på opgaven, da fristen udløb 20. oktober.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Operational Data Exchange – hvorfor dog det?
Datamængden stiger med eksponentiel hast, og mange virksomheder føler sig tvunget til at vælge mellem datawarehouses- og lakes som mulige løsningsmodeller. Men begge har deres udfordringer: Et datawarehouse stiller krav om stram governance og velordnede strukturer – hvilket fungerer fint med mindre og velordnede datamængder, men knap så godt med Big Data høstet fra eksempelvis social media. Det håndterer datalakes fint, men her giver en langt mere løs struktur til gengæld en række andre udfordringer. Operational Data Exchange kombinerer det bedste af begge verdener og rummer både rå, tekniske data, opdaterede data af potentiel forretningsmæssig værdi – og fra både interne og eksterne kilder. Læs meget mere i dette whitepaper, der giver et bud på en moderne dataarkitektur.