Læren fra landbruget

Klumme: Det er dejligt, når man i sit liv får de der tordenkile-agtige klarsyn om vigtige ting i livet.

I kender det jo alle sammen: De der øjeblikke, hvor solen bryder frem fra The Clouds og alting bliver skarpt.

Et sådant øjeblik blev mig bevilget forleden på en konference for mange gode, søde og varmt påklædte mennesker et sted i Danmark.

Det skete, da foreningens nye direktør holdt sin "Hej, her er jeg"-tale til forsamlingen. Han blev udnævnt to måneder tidligere. Han havde dengang med slet skjult stolthed erklæret, at han aldrig før havde beskæftiget sig med EDB.

Se, når man aldrig har beskæftiget sig med EDB i sit liv, så er det fordi det ikke interesserer én overhovedet, for ALLE kommer i kontakt med det, og der skal et meget bevidst valg (eller måske bare udpræget intellektuel dovenskab) til for ikke at have beskæftiget sig med EDB når man er så højt oppe i alderen.

Så han havde altså vidst, at han var direktør i to måneder. En uge før denne konference var han blevet "briefet" (skønt det nok har taget lang tid) af en særdeles vidende mand fra foreningen. Han kunne derfor berette, at der var to tal, der bare havde overrasket ham FOR VILDT, mand, agtigt...

Det ene tal var antallet af ansatte i EDB-branchen (100.000). Det andet tal var omsætningen i branchen (vistnok 208 milliarder). Det betød, at vi var fire gange større end landbruget, og at vi udgør en tredjedel af industri-sektoren i Danmark (hvorfor Helvede hører vi under INDUSTRIEN, i øvrigt?!?).

Nå, men hvis jeg blev udnævnt til direktør for en branche, jeg altid havde fundet uendelig kedelig og derfor aldrig havde gidet beskæftige mig med, så tror jeg rent faktisk, at de to aller-aller-første tal jeg ville tjekke var antallet af beskæftigede i branchen og dennes omsætning, måske endda kigge på disse to tals historiske udvikling. Ikke ham her. Han kunne udholde spændingen omkring disse to tal i to måneder fra sin udnævnelse til han fik en personlig briefing af en af de store personligheder i branchen. Vauw. 'spekt.

Så snakkede han længe uden at sige noget (yes, han er en ukendt politiker fra et meget borgerligt parti, der nu skal placeres på en tryg og vellønnet retrætepost i en stor interesseorganisation, der ville være død i et trafikuheld i Paris, hvis den havde haft titlen "Lady" foran sit navn).

Han sagde blandt andet flere gange, at det var vigtigt at komme på finansloven ligesom landbruget. Hans store forbillede, når det kom til social-nasseri på landsplan, var selvfølgelig landbruget. Det gælder jo for de der politikere, der er blevet perverterede i mange år derinde i Magtens Korridorer, om at sikre sig så mange offentlige midler som muligt for at kunne holde en god valgkamp med sloganet "mindre skat på arbejde".

Og hans store budskab var, at vi skulle blive mere kendte som branche blandt politikerne. En behjertet sjæl kunne ikke holde sig længere og spurgte, hvordan han præcist ville sørge for dette, nu da det var mislykkedes for alle de tidligere direktører for foreningen?!

Hans svar var guddommeligt: Vi skulle tage vores clue, vores inspiration, fra - ja, I gættede det sgu' - LANDBRUGET.

Jeg har siden tænkt over, hvor mange ting vi som branche kan kopiere fra landbruget, og her er nogle af dem, men jeg håber på, at I - læserne - kan hjælpe os alle sammen med endnu flere gode ideer: Braklægningsstøtte til EDB-systemer. EPJ kunne være et eksempel. Branche-svin køres til Tyskland. Vi laver vores egen Axelborg, inklusive Axelborg Bodega, så folk gider komme der. Strudseavl kombineret med grøn vækst (dvs. buske).

Det kan ikke slå fejl. Vi skal have flere tidligere politikere ind i EDB-organisationerne. Vi har trængt til dem længe.


Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.