Artikel top billede

Læren fra landbruget

Klumme: Det er dejligt, når man i sit liv får de der tordenkile-agtige klarsyn om vigtige ting i livet.

I kender det jo alle sammen: De der øjeblikke, hvor solen bryder frem fra The Clouds og alting bliver skarpt.

Et sådant øjeblik blev mig bevilget forleden på en konference for mange gode, søde og varmt påklædte mennesker et sted i Danmark.

Det skete, da foreningens nye direktør holdt sin "Hej, her er jeg"-tale til forsamlingen. Han blev udnævnt to måneder tidligere. Han havde dengang med slet skjult stolthed erklæret, at han aldrig før havde beskæftiget sig med EDB.

Se, når man aldrig har beskæftiget sig med EDB i sit liv, så er det fordi det ikke interesserer én overhovedet, for ALLE kommer i kontakt med det, og der skal et meget bevidst valg (eller måske bare udpræget intellektuel dovenskab) til for ikke at have beskæftiget sig med EDB når man er så højt oppe i alderen.

Så han havde altså vidst, at han var direktør i to måneder. En uge før denne konference var han blevet "briefet" (skønt det nok har taget lang tid) af en særdeles vidende mand fra foreningen. Han kunne derfor berette, at der var to tal, der bare havde overrasket ham FOR VILDT, mand, agtigt...

Det ene tal var antallet af ansatte i EDB-branchen (100.000). Det andet tal var omsætningen i branchen (vistnok 208 milliarder). Det betød, at vi var fire gange større end landbruget, og at vi udgør en tredjedel af industri-sektoren i Danmark (hvorfor Helvede hører vi under INDUSTRIEN, i øvrigt?!?).

Nå, men hvis jeg blev udnævnt til direktør for en branche, jeg altid havde fundet uendelig kedelig og derfor aldrig havde gidet beskæftige mig med, så tror jeg rent faktisk, at de to aller-aller-første tal jeg ville tjekke var antallet af beskæftigede i branchen og dennes omsætning, måske endda kigge på disse to tals historiske udvikling. Ikke ham her. Han kunne udholde spændingen omkring disse to tal i to måneder fra sin udnævnelse til han fik en personlig briefing af en af de store personligheder i branchen. Vauw. 'spekt.

Så snakkede han længe uden at sige noget (yes, han er en ukendt politiker fra et meget borgerligt parti, der nu skal placeres på en tryg og vellønnet retrætepost i en stor interesseorganisation, der ville være død i et trafikuheld i Paris, hvis den havde haft titlen "Lady" foran sit navn).

Han sagde blandt andet flere gange, at det var vigtigt at komme på finansloven ligesom landbruget. Hans store forbillede, når det kom til social-nasseri på landsplan, var selvfølgelig landbruget. Det gælder jo for de der politikere, der er blevet perverterede i mange år derinde i Magtens Korridorer, om at sikre sig så mange offentlige midler som muligt for at kunne holde en god valgkamp med sloganet "mindre skat på arbejde".

Og hans store budskab var, at vi skulle blive mere kendte som branche blandt politikerne. En behjertet sjæl kunne ikke holde sig længere og spurgte, hvordan han præcist ville sørge for dette, nu da det var mislykkedes for alle de tidligere direktører for foreningen?!

Hans svar var guddommeligt: Vi skulle tage vores clue, vores inspiration, fra - ja, I gættede det sgu' - LANDBRUGET.

Jeg har siden tænkt over, hvor mange ting vi som branche kan kopiere fra landbruget, og her er nogle af dem, men jeg håber på, at I - læserne - kan hjælpe os alle sammen med endnu flere gode ideer: Braklægningsstøtte til EDB-systemer. EPJ kunne være et eksempel. Branche-svin køres til Tyskland. Vi laver vores egen Axelborg, inklusive Axelborg Bodega, så folk gider komme der. Strudseavl kombineret med grøn vækst (dvs. buske).

Det kan ikke slå fejl. Vi skal have flere tidligere politikere ind i EDB-organisationerne. Vi har trængt til dem længe.

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere