Artikel top billede

Medierne har en tilbøjelighed til at gøre tingene sorte eller hvide. Sådan hænger verden ikke sammen, siger professor Ivan Bjerre Damgård.

Krypteringsprofessor: SSL er en sikker protokol

En kritisk sårbarhed rokker ikke ved troværdigheden af den teknologi, der bruges til at beskytte data på nettet, mener professor. Få forklaringen her.

Tidligere kunne Computerworld fortælle, at der er fundet en kritisk sårbarhed i den SSL-sikkerhedsteknologi, der er valgt som standarden til at beskytte vores informationer på nettet.

Og det er, hvad man kan forvente, lyder det fra Ivan Bjerre Damgård, der er professor i kryptering og it-sikkerhed på Aarhus Universitet,

"Hvis man havde skabt et produkt, der var 100 procent sikkert fra starten, ville det være første gang i historien," siger Ivan Bjerre Damgård.

"Der vil altid være elementer, der ikke er blevet tænkt over, og som kan udnyttes. Medierne har en tilbøjelighed til at gøre tingene sorte eller hvide forstået på den måde, at enten virker det, eller også virker det ikke. Sådan hænger verden ikke sammen," siger han.

"Der er ingen systemer, der er helt sikre. En gang i mellem finder man svagheder, og det skulle undre mig meget, hvis dette problem er det sidste, som bliver fundet i forbindelse med netsikkerhed."

"Der findes tre tidligere versioner af denne sikkerhedsteknologi, og det gør der naturligvis, fordi den hele tiden laves bedre," siger Ivan Bjerre Damgård.

Kom ud af starthullerne

Det er nu op til folkene bag standarden at vise den nødvendige seriøsitet, vurderer han.

"Det, der ville ødelægge troværdigheden til SSL, ville være, hvis der går lang tid, før sårbarheden lukkes, og hvis man prøvede at bagatellisere problemet. Hvis der hurtigt bliver skrevet en rettelse, så har folkene bag SSL gjort deres arbejde godt," siger Ivan Bjerre Damgård.

Ivan Bjerre Damgård vurderer desuden, at det sikkerhedshul, der nu er fundet, ikke kommer til at blive et stort problem for almindelige internetbrugere.

"Det kræver stor indsigt at udnytte hullet, og man kan kun angribe en klient. Jeg vil mene, der er andre angrebsformer, som er langt nemmere, og som kan ramme langt bredere. Der findes langt lettere veje til målet," siger han.

Du kan læse en teknisk beskrivelse af sårbarheden på denne blog (engelsk).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere