Her er de 10 største teknologi-fusioner i 2009

2009 bød på en stribe gigantiske opkøb af it-virksomheder. Se de 10 største - og vigtigste - her.

Computerworld News Service: De 10 største og vigtigste opkøb og fusioner mellem teknologi-selskaberne i 2009 var alle fusioner til mere end en milliard dollar.

Fusionerne og opkøbene involverede selskaber inden for hardware, it-services, samarbejds-systemer, storage, trådlås infrastruktur og lignende samt store selskaber som Oracle, Cisco, Dell, HP, EMC og IBM.

Visse af de pågældende opkøb og fusioner vil først blive endeligt afsluttet i 2010.

1: Oracle-Sun: 38 milliarder kroner
Det virker som om, at det er meget lang tid siden, at Oracle offentliggjorde sit opkøb af skrantende Sun Microsystems, hvilket ville bane vejen for Oracle - it-industriens største database-producent - ind på server- og storage-markedet.

Opkøbet, der fortsat behandles af myndighederne, blev offentliggjort i april og risikerer fortsat at gå i vasken, fordi EU's konkurrence-myndigheder frygter, at kombinationen af Oracles database-teknologier og det i dag Sun-ejede, open source-baserede MySQL vil ramme den fri konkurrence på markedet.

Går opkøbet igennem, vil Oracle med Larry Ellison i spidsen få fornyet ammunition i selskabets kamp mod Microsoft, IBM, HP og Dell.

2: Xerox-Affiliated Computer Services: 33 milliarder kroner
Med et enkelt pennestrøg tredoblede Xerox sin omsætning på service-markedet fra 18 milliarder kroner til 52 milliarder kroner. Sådan så bundlinien nemlig ud, da selskabet i september købte service-kæmpen Affiliated Computer Services.

Med opkøbet fulgte 74.000 ansatte i Affiliated Computer Services, der nu skal finde sammen med Xerox's 54.000 medarbejdere, der i dag beskæftiger sig med kopi- og print-forretningen samt forskellige teknologier til dokument-håndtering.

Xerox mener, at opkøbet af Affiliated Computer Services vil kunne føre selskabet ind på nye markeder, uden at selskabet er nødt til at bruge store summer på markedsmæssige tiltag.

Xerox har vurderet, at kun 20 procent af de to respektive selskaber også har det andet selskab som leverandør.

3. Dell-Perot Systems: 20 milliarder kroner
Blot seks dage før Xerox køb af Affiliated Computer Services, offentliggjorde Dell, at selskabet køber service-selskabet Perot Systems- en aftale, som Dells danske direktør, Stig Jørgensen, fortæller mere om her.

Også her var begrundelsen, at Dell sigter efter hurtigt og effektivt at blive en førende spiller på markedet for it-services, hvor Perot Systems har en anseelig størrelse på især det vigtige amerikanske marked.

Samtidig sigter Dell efter at bruge købet som springbræt til at sælge mere hardware til Perot Systems eksisterende kunder, der primært er store virksomheder i sundhedssektoren samt forskellige myndigheder.

Dells køb af Perot Systems kan også ses som et modsvar til konkurrenten HP's tidligere milliard-køb af service-virksomheden EDS, der i øvrigt blev grundlagt af manden bag Perot Systems, Ross Perot.

4. Cisco-Tandberg: 17,5 milliarder kroner
Amerikanske Cisco - der allerede er en storspiller inden for samarbejds-systemer med selskabets WebEx og TelePresence - underskrev i oktober en aftale om at købe den norske producent af udstyr til videokonferencer, Tandberg.

Først sagde Tandbergs aktionærer imidlertid nej til Ciscos tilbud, men efter et par nye runder og en pæn forhøjelse af tilbudsprisen, endte det med, at Cisco kunne købe 90 af aktiekapitalen bag Tandberg.

Dermed kunne Cisco tvangsindløse resten af aktierne og altså overtage Tandberg.

5. Cisco-Starent Networks: 15 milliarder kroner
Cisco milliard-opkøb af Starent blev offentliggjort i oktober.

Købet vil for alvor sætte skub under Ciscos IP-baserede mobile infrastruktur til adskillige typer af trådløse netværk.

De tæller eksempelvis LTE og WiMax.

Cisco har allerede investeret mere end halvanden milliarder kroner i WiMax med selskabets køb af Navini Networks i 2007 samt indgåelsen af en stor leveringsaftale med Clearwire i 2009.

Nu ser udbredelsen af LTE imidlertid også ud til at lægge fra land med flere store mobil-selskabers melding om, at de vil satse på LTE som fundament under deres 4G-netværk.

Starents teknologi er i dag solgt til mere end 100 mobil-operatører i 45 lande.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Se nummer seks til ti

  1. Se nummer et til fem
  2. Se nummer seks til ti
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.