Artikel top billede

Gmails når ikke frem til Outlook-brugere

E-mails når aldrig fra Gmail-serveren til Outlook pc-klienter på grund af en bug i synkroniseringsværktøjet.

Computerworld News Service: En fejl i Googles Apps' Sync for Microsoft Outlook-værktøj, der tilsyneladende har eksisteret i flere måneder, bevirker, at nogle e-mails bliver liggende i Gmail-serverne og aldrig bliver downloadet til Outlook.

På den måde kan der ske det, at slutbrugerne først ser beskederne, når det er for sent eller måske aldrig ser dem.

Slutbrugerne i de organisationer, der er ramt af fejlen, skal jævnligt tjekke deres Gmail for at sikre, at der ikke ligger oversete e-mails, som aldrig er nået frem til Outlook-klienten.

Google anerkendte problemet 12. marts og lovede at rette fejlen i sidste uge, hvilket virksomheden ikke kunne holde. Den nye plan er at have en løsning klar i denne uge.

"Når vi har fikset server-problemet, så vil vi udsende en automatisk opdatering, der skal gensynkronisere mailboksen, for at sikre at mails der ikke er blevet downloadede nu bliver videresendte," skrev en repræsentant for Google, der er kendt som 'Advisor Wesley' på Google Apps diskussions-forummet, 12. marts.

Wesley fortæller, at fejlen blev introduceret sammen med en opdatering tidligere i marts, men flere Apps-administratorer fortæller i trådene på omtalte forum, at deres organisationer har haft det samme problem i månedsvis og måske helt tilbage til juli sidste år.

Det står ikke klart, hvor udbredt problemet er, eller om der findes særlige omstændigheder, der udløser det. Wesley skriver, at fejlen "først og fremmest" rammer slutbrugere, der ikke har downloadet beskeder til Outlook i flere dage i træk.

Men det er der flere Apps-administratorer, der ikke er enige i, og de fortæller, at problemet også har ramt brugere, der ikke lader mails ophobe sig i Gmail.

Google har ikke umiddelbart ville kommentere på sagen.

Google lancerede den gratis Outlook plug-in, Sync for Microsoft Outlook, i juni 2009 for at give brugerne mulighed for at benytte Outlook som front end til Gmail og kalender-komponenterne i Premier og Education-versionerne af samarbejds- og kommunikations-værktøjet. Premier-udgaven koster knap 300 kroner om året, mens Education-udgaven er gratis.

Google fik en del opmærksomhed i forbindelse med udgivelsen af Apps Sync for Microsoft Outlook, og selskabet fortalte, hvordan det ville blive et vigtigt værktøj for større virksomheder til at lette skiftet fra Exchange til Gmail.

I sidste uge lancerede Google et gratis server side-værktøj, Google Apps Migration for Microsoft Exchange, der skal simplificere og automatisere migrationen af e-mail, kalender og kontakt-data fra Exchange til Google Apps.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere